3 tips til at spare tid i hverdagen

//

I en travl hverdag kan det være meget svært at nå det hele. Der er simpelthen så meget, der skal ordnes hele tiden, bl.a. arbejde, madlavning, rengøring, børnenes fritidsaktiviteter og meget mere. Det er dog muligt at spare lidt tid i hverdagen, så du kan få tid til lige netop det, du allerhelst vil. Vi har her samlet vores 5 bedste tips til, hvordan du kan spare tid i en travl hverdag.

Planlæg ugen og hold styr på tiden

En af forudsætningerne for at spare tid er, at du har styr på planlægningen. Det kan selvfølgelig være meget svært at langtidsplanlægge, men de fleste kan sagtens planlægge en uge frem i tiden. Når du planlægger en uge ad gangen, er der styr på ugens fritidsaktiviteter, legeaftaler, møder og hvem der skal hente og bringe børn, lave mad, gøre rent og meget mere. Det kan her være en god idé at afsætte lidt tid om søndagen til at planlægge den kommende uge – og så er det en god idé at bruge en fælles kalender, så alle ved, hvilke aftaler, der er i kalenderen. Du vil hurtigt lægge mærke til at få fornemmelsen af mere tid, når der er styr på planlægningen.

Spar tid på madlavningen

I en familie skal der laves mad hver eneste dag, og det tager naturligvis tid i sig selv. Der er dog meget andet i forbindelse med madlavningen, der også tager en del tid. Det er f.eks. indkøb og forberedelse af madplan. Heldigvis findes der flere måder at spare tid på madlavningen. Du kan f.eks. spare at lave mad en dag eller to ved at indføre en rugbrødsdag eller ved at lave en stor portion i weekenden, som kan tages op en af de travle dage i løbet af ugen. Du kan også bestille dagligvarer online og få dem leveret eller købe måltidskasser, så du får leveret alt, hvad du skal bruge til et måltid, som er meget hurtigt og let at lave. Det kan også være en idé at finde en færdiglavet madplan, f.eks. madplanen hos Mummum, hvor der er styr på alle opskrifter og alt, hvad du skal bruge til maden hele ugen.

Få hjælp til rengøringen

Rengøring er endnu en af de ting, der skal gøres hver dag, hver uge, hver måned. Der skal ryddes op, gøres rent, støvsuges, vaskes gulv, vaskes tøj og meget mere for at bibeholde et godt indeklima. Det er altså ikke et sted, hvor du kan slække på den. Du kan dog få hjælp til det. Hvis der er penge til det, kan der være meget tid at spare ved at hyre et professionelt rengøringsfirma, som kan komme og tage sig af det værste hver uge. Du skal stadig stå for tøjvasken selv, men du kan helt spare resten af rengøringen væk og få tid til andre ting. Vi kan anbefale DLO Rengøringsservice, som tilbyder både privat- og erhvervsrengøring i Kolding og omegn.

Genanvendelighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark