Grønt er godt for øjnene

//

Grønt er godt for øjnene.

Det er der i hvert fald nogen der påstår, jeg er ikke uenig, jeg vil endda hævde at jeg bliver glad i hele kroppen af at leve sundt og grønt, men noget andet der også gør mig ekstra glad er farven grøn. Den farve virker opløftende på mig, når jeg ser en kvinde i bybilledet der kan en grøn sommerkjole på, er hun ligesom mere strålende! Grøn er ligesom det nye sort, selv lingeri forhandlerne har opdaget den grønne bølge og det er nu muligt at købe sig et sæt blonde undertøj i farven grøn. Ikke dårligt comeback for en farve der ikke for alvor er set på fashion skuepladsen i adskillige år!

Grøn er håbets farve.

Grøn er også blevet udnævnt til håbets farve, hvorfor ved jeg egentlig ikke rigtigt! Måske pga. Amazonas? eller at man må gå over i lyskrydset når der er grønt eller hvad ved jeg. Nogle vil sige at det er fordi det er vækstens farve, balance og harmoni, og det er dér jeg får et lille problem, med grøn altså, fordi der er ikke meget vækst eller harmoni i verden i dag, der er nærmest det modsatte. Det er interessant at grøns komplementære farve er rød, hadets og raseriets farve, det passer ligesom bedre ind i verdens situationen.

Jeg vil male dagen grøn

Dyb og kølig flaskegrøn, se nu snakker vi et sprog jeg ligesom forstår mig på, “sætte tændte lys i stager glemmer rynker og dobbelthager”, eller hvordan er det den sang går. Det er en afslappende farve, du kan ligesom høre det på ordet flaskegrøn, eller så er det ordet flaske der forvirre mig lidt, det er der nemlig ikke meget relaxation i, det får en til at tænke på alkoholmisbrug og stinkende spritånde, så der røg den farve ligesom.

Så hvad gør jeg næste gang jeg står i en stof forretning og skal vælge mig et stykke stof til en ny kjole? Vælge et stykke øko-tex mærket stof måske, eller gå efter en grøn jersey kjole? eller et stykke tungt viskose jersey stof i en knald rød, bare for at lave et statement, mor er ikke sur hun er tosset, hadefuld og bitter! Heldigvis er rød også kærlighedens, og lidenskabens farve! Jeg kunne udvande det lidt og gå efter en lyserød, det er en klassiker! Jeg vil vælge mig en lyserød jersey kjole, men godt med bregneprint eller sådan noget, eller med print af Amazonas, hvis det altså findes!? 

Jeg er forvirret, måske jeg bare spørger i butikken, hvad alle de andre køber, det er nok det sikreste…

 

 

Genanvendelighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark