3 tips til at spise mere miljøbevidst

//

Vi skal passe på vores jordklode og maden vi indtager, kan være en faktor der spiller ind på om det går godt eller dårligt. Træner du som en gal – spiser du ofte som en gal. Følg med i 3 nedenstående tips til, at ændre din kost således den er mere bæredygtig. Sæt din kostplan og træningsprogram med miljøet i tankerne

1.    Spis det lysekød

Vil du gerne hjælpe miljøet, men stadig er helt tosset med kød. Enten fordi du synes det smager godt eller er en nødvendighed. Kylling og gris, er langt mere miljøvenligt end at spise kød fra okse eller kalv. Oksekød udleder omkring 14 kg CO2 pr. kg, mens kyllingekæd udleder ca. 5,5 kg. C02 pr. kg. Grisekød udleder 4,6 kg. C02 pr. kg. Det kan derfor være oplagt at lægge sin kostplan efter disse forhold. Strukturer den med bagtanke for miljøet.

2.    Gå all-in. Fyld dit køleskab med grønt og ikke kød

Det er mange steder bevist, at de grønne madvarer udleder langt mindre C02 end de animalske madvarer. Man kan sige at på 1 kg af de vegetabilske råvarer går der 1 kg. af de animalske råvarer. Forskellen er altså virkelig stor. Her kan man gøre en kæmpe forskel. Oksekød udleder metangas i hele sin levealder. Og når vi snakker om levealder er gennemsnittet altså længere end grøntsager og det lysekød som et alternativ til ikke kun at spise grønt.

3.    Husk sæsonen og spis lokalt

Spar transporten og spis lokalt. Det giver sig selv. Men det sjovt at tænke på, at det er mindre miljøskadeligt at spise udenlandske pærer når de er i sæson end, at spise danske pærer når de ikke er i sæson. Danske tomater er samtid langt mere belastende, end spanske tomater. Dette skyldes de danske tomater i drivhus, skal opvarmes, hvor de i Spanien suger den naturlige sol til sig. Der er mange små ting man kan gøre, og det vigtigste er man starter et sted eller kommer man ingen vegne.