Hvad er Comte?

//

Hvad er Comte? Det er en ost, men ikke en hvilken som helst ost. Comte er en af de dyreste oste i verden, og det er også en af Frankrigs ældste oste. Comte er fremstillet af komælk og er blevet fremstillet siden det 18. århundrede i Franche-Comté, som blev styret af et uafhængigt hertugdømme indtil 1793, hvor det blev en del af Frankrig.

Hvordan smager, og lugter comté?

Comté er en fyldig ost med en kraftig smag, der har frugtagtige og nøddeagtige noter. – Nogle siger, at osten lugter af hø eller svampe. Andre beskriver dens duft som sød og blomstret, men duften varierer, alt efter, hvor længe man lader skorpen modne.

Hvad kan man spise til Comté ost?

Comté er et fremragende valg til madlavning, da den smelter godt og har en mild smag. Den bruges ofte i fonduer eller bages sammen med kartofler eller grøntsager som porrer, men du kan også servere Comté-osten alene. For at opnå det bedste resultat skal du skære den i tynde skiver, så ostens inderside smelter jævnt.

Hvad kan man drikke til Comté-ost?

Comte har en frugtagtig aroma, der passer særligt godt sammen med frugtvine som Damassine, men mange anbefaler at drikke vinen fra det sted, hvor den er produceret – i dette tilfælde tørre hvidvine fra Jura-regionen i Frankrig. Den passer meget godt til lette, røde vine også.

Hvem er Comte-osten opkaldt efter?

Navnet “Comté” kommer af det franske ord “compte”, der betyder “grevskab” eller region i Frankrig, der regeres af en greve eller en jarl – på samme måde, som vi bruger udtrykket “hertug”. Det er en særlig ost, som spises med velbehag.

Du kan købe oste hos Osteposten, hvor du kan købe Comté, men også mange forskellige andre oste, både danske oste, men også oste fra andre steder i Europa. Køb comte ost og få den leveret direkte hjem til din dør.

Genanvendelighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark