Fokus på sortering gavner miljøet

//

Vidste du, at Danmark er et af de mest miljøvenlige lande i verden? Det er blevet rangeret som nummer to for sin bæredygtige praksis og politik af Yale University. For at bevare denne placering var det vigtigt at indføre en ny lov om affaldssortering. Folketinget indførte en obligatorisk genanvendelsesordning, som betyder, at beboerne skal sortere deres restaffald, plast, metal, papir og fødevarer separat. Denne artikel vil gå mere i detaljer om, hvordan dette gavner miljøet!

Genbrug skaber miljøet

Når du genbruger korrekt, hjælper det miljøet på mange måder. Når du f.eks. genbruger plastik, mindsker du behovet for at producere nyt plastik af olie. Det skyldes, at genbrugsplast kan bruges til at fremstille nye produkter, f.eks. møbler eller tøj. Genbrug forhindrer også forurening forårsaget af produktionsanlæg, der fremstiller ny plast fra bunden.

Desuden reducerer genbrugspapir behovet for at fælde nye træer til papirmasse og papir. Når du genbruger papir, kræves der mindre energi til at fremstille et produkt af genbrugsmaterialer, end når du fremstiller det fra bunden. Det skyldes, at kun 20 procent af det vand, der bruges i fremstillingen, skal genbruges, når der anvendes genbrugsmaterialer i stedet for 100 procent som med nye materialer.

Fordele ved affaldssortering

Hvis du sorterer dit affald derhjemme, vil det blive genanvendt af lokale genbrugsanlæg, der renser og behandler alle former for genanvendeligt materiale, før det kan genbruges som nye produkter. Derfor bør vi altid adskille vores affald i vores tildelte skraldespande, som vi har fået uddelt fra kommunen. Hver uge eller hver anden uge vil dit affald blive hentet og kørt på de respektive affaldscenter.

I Danmark skal vi sortere vores affald i fem forskellige kategorier: restaffald, plast, metal, papir og madaffald. Ved at gøre dette gør det genbrugsprocessen meget nemmere og hurtigere for genbrugsstationerne. Det betyder også, at de produkter, der fremstilles af genbrugsmaterialer, er af en højere kvalitet.