Derfor bør du få hjælp af en bedemand til begravelsen

//

Når der sker et dødsfald i nærmeste familie, står man i en forfærdelig situation. Man står midt i sorgen, men samtidig står man også med et kæmpe ansvar: Man skal nemlig stå for planlægningen af begravelsen/bisættelsen. Det kan være meget svært, men det er ikke umuligt, hvis bare man allierer sig med en bedemand. I Danmark er det meget normalt, at man involverer en bedemand, når der sker et dødsfald og der skal planlægges en begravelse eller bisættelse – og der er mange gode grunde til at gøre det.

Bedemanden har helt styr på alt, hvad der skal ordnes

Der er mange ting, der skal ordnes, når der sker et dødsfald – mange ting, som du sikkert ikke kender så meget til, hvis du ikke tidligere har oplevet et dødsfald. Det handler f.eks. om at anmelde dødsfaldet til begravelsesmyndigheden og kontakte andre relevante myndigheder, søge begravelseshjælp og indrykke dødsannoncer. Derudover består en bedemands opgave selvfølgelig også af alle de opgaver, som du helt sikkert ikke selv vil kunne håndtere, f.eks. at klæde den afdøde på og køre kisten til kirken og krematoriet. Det er lige netop derfor at de fleste vælger at samarbejde med en bedemand, når der sker et dødsfald i familien.

Bedemanden kan hjælpe med så meget eller så lidt som du ønsker

Bare fordi du allierer dig med en bedemand, betyder det ikke, at du slet ikke må bestemme noget som helst. Du må nemlig stå for så meget eller så lidt som du ønsker. Hvis du derfor har særlige ønsker, f.eks. til blomster, sange, gravsten, urne eller lignende, så må du selvfølgelig godt selv stå for det. En bedemand er der for at hjælpe dig med planlægningen, ikke for at overtage det hele, medmindre det er det, du selv ønsker. De er derfor en værdifuld ressource, når du skal planlægge et sidste farvel for én, du har kær.

Mangler du en bedemand i Esbjerg? Vi anbefaler, at du kontakter Esbjerg Begravelsesforretning og får en uforpligtende snak om, hvad de kan hjælpe dig med.

Genanvendelighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark