Fordelene ved olivenolie

//

Oliventræet, botanisk kendt som Olea europaea, er medlem af familien af ​​sapodillaer. Den vokser primært i Middelhavsområdet og er også kendt som dværgoliven. Traditionelt blev oliventræer dyrket og høstet i området omkring den græske ø Kreta. Men de har spredt sig til andre regioner i verden. Nedenfor er fordelene ved olivenolie. Og glem ikke at prøve det! Læs mere på epitherapeutics.dk

Oleuropein
Olivenens antitumor- og antioxidantegenskaber er velkendte, men vidste du, at der findes et andet stof i oliven? Oleuropein. Denne phenol har antibakterielle og svampedræbende egenskaber. Forskere undersøgte oleuropein i oliven for bedre at forstå virkningsmekanismerne under en række forhold. Her er mere information om polyphenolen. Du vil blive glad for at læse denne artikel! Læs videre for at lære mere om de sundhedsmæssige fordele ved oleuropein i olivenolie. Læs mere på gadepressen.dk

Empeltre
Empeltre Oliven er en mellemstor sort oliven hjemmehørende i Spanien. Den bruges ikke kun som spiseoliven, men den bruges også til at producere olivenolie af høj kvalitet. Empeltre olivenolie bruges i både madlavning og bagning. Olivenens karakteristiske smag, syrlighed og glatte tekstur gør den til en alsidig og lækker tilføjelse til ethvert måltid. Læs videre for at finde ud af, hvad der gør det så specielt. Og glem ikke at prøve et par skiver for at opdage fordelene ved denne middelhavsfødevare. Læs mere på nordicflexcare.dk

Lucques
Oliven Lucques er en grøn spiseoliven, der dyrkes i Languedoc-regionen i Frankrig. Den har et højt olieindhold, hvilket gør det til en ønskværdig olie til madlavning. Oliven er modtagelige for visse skadedyr, men er generelt tørke- og kuldebestandige. På trods af dets høje olieindhold er det svært at udvinde. Her er nogle fakta om denne oliven: Læs mere på singleivejle.dk

Souri
“Souri” er en autokton olivenkultivar, der er hjemmehørende i den østlige Middelhavsregion. Det har været en stor olivenkultivar i det nordlige Israel. I en nylig undersøgelse forsøgte forskere at identificere den optimale pollendonor for Souri-oliven for at maksimere frugtsættet. Forskerne brugte kunstig krydsbestøvning til at fastslå, at Nabali og Arbequina er de bedste bestøvere for Souri. En undersøgelse offentliggjort i Journal of Agricultural Science identificerede de mest effektive bestøvere til Souri-oliven. Læs mere på minikegirlmusic.com

Nabali
Denne gamle olivenkultur af landrace har en lav genetisk diversitet sammenlignet med andre sorter af samme slægt. Det skyldes, at oliventræer i Palæstina for det meste dyrkes i terrasserede bjergområder, og denne type dyrkning tåler ikke en stor mængde menneskelig indblanding. Derudover er sorten også selvbestøvende, og dens genetiske bidrag er dermed lavt. Denne egenskab er dog gavnlig for avlsprogrammer i Palæstina. Læs mere på edbgiganten.dk

Pecholine
Der er en vis kontrovers om niveauerne af pecholin i olivenolie. Det findes i meget små mængder i olivenolie. Pecholine har mange gavnlige egenskaber, der gør det værdifuldt for menneskers sundhed. Ud over dets antioxiderende egenskaber er pecholin et gavnligt fedtstof til madlavning. Polyfenolindholdet i olivenolie måles ved hjælp af Folin-metoden. Der er flere typer polyfenoler i olivenfrugter, herunder tyrosol og hydroxytyrosol. Læs mere på urbanfashion.dk

Lucques er en mellemstor sort oliven
Lucques er en lille, grøn bordoliven med en fast tekstur og en delikat, let bitter smag. Denne oliven producerer god olie, men den er svær at udvinde, hvilket gør den perfekt til at spise i hånden. Oliven høstes typisk mens de stadig er grønne, men de kan plukkes et par uger før de begynder at blive brune. Selvom de ikke er de lækreste oliven, er de ret velsmagende. Læs mere på www.vendiano.dk

Theophrastus
Theophrastus var en græsk filosof og botaniker i det 4. århundrede f.Kr. Han nævnte Athenas oliventræ på Akropolis. Ifølge hans arbejde voksede dette træ stadig på Akropolis i det andet århundrede e.Kr. Oliventræet, der voksede på Akropolis på det tidspunkt, var omkring to alen højt. Men i moderne tid er oliven blevet dyrket inde i landet i middelhavsklima. Læs mere på laniel.dk

Theophrastus var. sylvestris
Theophrastus var. sylvestris er det almindelige navn for planten. Det har mange anvendelser i landbruget. I Middelhavet dyrkes planten som et frugttræ. Nogle af arterne er endda spiselige. De er også invasive. De findes i hele Europa. Nogle arter er invasive, og de kan være svære at genkende i deres naturlige habitat. Her er nogle fælles kendetegn. Læs mere på huspaakreta.dk

Cycloconium olaginum
Spilocaea oleaginea er en deuteromycete-svamp og et plantepatogen, der forårsager olivenbladplet, fugleøjneplet og olivenpåfuglplet. Sygdommen rammer bladene på oliventræer verden over. Her er nogle almindelige symptomer på olivenbladplet: Læs mere på fupper.dk