Depression: 11 måder at bekæmpe sygdommen

//

Hvis du lider af depression, er du ikke alene. I Danmark er depression en udbredt psykisk sygdom, og derfor er der mange danskere, der kæmper med den invaliderende sygdom.

Men der er håb forude, for hvis du lider af depression, er der ting, du selv kan gøre for at kæmpe imod. Her er 11 måder at hjælpe dig med at komme i gang med at komme på rette vej.

  1. Få professionel hjælp

Hvis du tror, at du måske lider af depression, er det vigtigt at søge professionel hjælp som det allerførste. En læge eller terapeut kan hjælpe dig med at finde ud af, om du har en depression, og udarbejde en behandlingsplan.

  1. Kom i kontakt med andre

En af de vigtigste ting, du du kan gøre, når du er deprimeret, er at holde kontakten med venner og familie. Depression kan få dig til at føle dig isoleret og alene, men hvis du tager kontakt til folk, der holder af dig, vil de hjælpe dig gennem denne svære tid.

  1. Find en hobby eller en aktivitet, der gør dig glad

Når du er deprimeret, er det vigtigt at finde aktiviteter, der gør gør dig glad og hjælper dig med at slappe af. Det kan være alt fra at læse, spille et musikinstrument eller gå ture i naturen.

  1. Få nok søvn

Depression kan gøre det svært at falde i søvn og holde sig vågen i løbet af dagen. Derfor er det vigtigt at få nok søvn. Mangel på søvn kan gøre depressionen værre, så det er vigtigt at finde en søvnplan, der fungerer for dig.

  1. Spis en sund kost

En sund kost er vigtig for alle, men det er især vigtigt, hvis du lider af depression. Hvis du spiser en afbalanceret kost, vil du få det bedre både fysisk og mentalt.

  1. Træning

Motion er en af de mest effektive måder at bekæmpe depression på. Ikke kun frigiver det endorfiner, som får dig til at føle dig godt tilpas, men det hjælper også med at forbedre din søvn, øge dit energiniveau og reducere stress.

  1. Undgå alkohol og stoffer

Alkohol og stoffer kan virke som en nem måde at håndtere depression på, men det vil kun gøre problemet værre i det lange løb. Hvis du kæmper med depression, er det vigtigt at undgå netop for meget alkohol og naturligvis alle former for stoffer.

  1. Tilbring tid udenfor

Det har vist sig at være gavnligt for mennesker, der lider af depression, at tilbringe tid i naturen. Selv hvis det bare er en kort gåtur i parken, kan det at være udenfor være med til at forbedre dit humør og give dig noget tiltrængt frisk luft.

  1. Bliv frivillig

At hjælpe andre er en god måde at bekæmpe depression på. Når du har det dårligt, kan det være svært at tænke på andet end dine egne problemer. Men når du hjælper andre, vil du opdage, at du får det godt og får en følelse af mening med det.

  1. Øv dig i afslapningsteknikker

Der findes mange forskellige afslapningsteknikker, der kan hjælpe med at reducere stress og angst. Nogle af disse omfatter yoga, meditation og dyb vejrtrækning.

  1. Søg rådgivning

Hvis du kæmper med at håndtere depression på egen hånd, er det vigtigt at søge rådgivning hos en professionel. Depression kan være en meget svær sygdom at håndtere, men med den rette hjælp kan du få det bedre.

Husk, at hvis du kæmper med depression, er du ikke alene. Der er mange mennesker, der har været igennem det samme som dig og er kommet ud på den anden side. For mere information om psykiske lidelser se massage-i-hjemmet.dk.

Genanvendelighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark