Hvordan kan man få en bæredygtig mobiltelefon?

//

En af de store udfordringer i dagens Danmark er bæredygtighed. Dette emne dækker over mange ting, men en af de store udfordringer er forbruget af strøm. I dag er der stort set ingen, der kan undvære en mobiltelefon, og dette forbrug går ikke ubemærket hen. Der er mange måder, hvorpå man kan få en mere bæredygtig mobiltelefon. Dog kan det være svært at vide, hvordan man gør det på en effektiv måde. Læs med her og bliv klogere på, hvordan du kan gøre din mobiltelefon mere bæredygtig.
 

Bæredygtige mobiltelefoner – hvad er det egentlig, og hvorfor er det vigtigt?

Bæredygtige mobiltelefoner er telefoner, der er produceret på en måde, så de ikke skader miljøet. Fairphone bæredygtig mobiltelefon er derfor lavet af genbrugsmaterialer eller materialer, der er lette at nedbryde. Derudover kan det også være telefoner, der har et lavt strømforbrug. Fairphone mobiltelefoner er vigtige, fordi man i dag bruger rigtig mange mobiltelefoner. Hvis alle mobiltelefoner blev produceret på en bæredygtig måde, så ville det gavne miljøet. Desuden vil Fairphone mobiltelefoner typisk også have en længere levetid end almindelige mobiltelefoner, hvilket også er med til at skåne miljøet for ressourcespild. 

Få repareret din mobiltelefon

Det er mere bæredygtigt at få repareret sin mobiltelefon end at købe en ny, fordi man skal bruge mange ressourcer på at producere en ny mobiltelefon. Yderligere vil du på denne måde også spare penge, og derudover vil der også være mindre affald, hvis man får repareret sin mobiltelefon i stedet for at købe en ny.

Spar på strømmen og bidrag til bæredygtighed

Mobiltelefoner bruger rigtig meget strøm, og dette kan have en negativ indflydelse på miljøet. Derfor kan det være en god idé at spare på sin mobiltelefonsstrøm, så man ikke bruger mere end højst nødvendigt. Dette kan man eksempelvis gøre ved kun at bruge mobilen, når det er nødvendigt. Yderligere kan man også slukke for unødvendige funktioner som eksempelvis GPS’en, når man ikke har brug for denne. På denne måde sikrer man sig, at telefonen ikke bruger mere strøm end højst nødvendigt. 

Der findes en række producenter, der laver bæredygtige mobiltelefoner. De fleste af disse telefoner er lavet af genbrugsmaterialer og er designet til at vare længere, som det kan være en fordel at investere i næste gang, du skal have en ny mobiltelefon, men dette bør først finde sted, når din gamle ikke længere virker, da bæredygtighed i høj grad handler om at bruge det, man allerede har.

Genanvendelighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark