Hvad er et gældsbrev?

//

Et gældsbrev er en skriftlig aftale mellem to parter. Gældsbrevsloven beskriver to typer af gældsbreve, som er omsætningsgældsbreve og simple gældsbreve. Der findes tre former for omsætningsgældsbreve. I forhold til simple gældsbreve, fortælles, hvem brevet er til, men fortæller ikke og ikke noget om omsætning. Hvis et gældsbrev ikke hører under de tre former for omsætningsgældsbreve, er det et simpelt gældsbrev.

 

Der er ingen krav til, hvordan et gældsbrev skal skrives, men de vigtigste informationer skal skrives på så man undgår problemer. Der er mange slags gældsbreve. Udover simple gældsbreve er der også et anfordringsfrit gældsbrev, som også betegnes som familielån eller familiegældsbrev.

Et anfordringsfrit gældsbrev eller et familielån
Der er mange fordele, når man låner mellem familie eller venner. Her undlader man bl.a. at betale renter og det bliver en løs aftale, hvor der heller ikke er en fast dato i forhold til tilbagebetaling.

I andre situationer ville man skulle have betalt renter samt have en ordentlig form for gældsbrev med alle de vigtige informationer. Dette kan også være vigtige, når det kommer til lån mellem ens nærmeste.

 

Et anfordringsgældsbrev er det gældsbrev, der omhandler et anfordringslån, som ikke indeholder en bestemt aftale om, hvordan lånet skal afvikles, og at lånet er rentefrit. Når forældre låner penge eller andet til deres børn, gøre de det ved at oprette et anfordringsgældsbrev. Det gøres rentefrit og bliver en løs aftale, hvilket er en stor fordel. 

 

Vigtigheden af en skriftlig aftale

Det er super vigtigt at lave en skriftlig aftale selv sommetider mellem familie og venner. Når man snakker om en aftale, kan man godt glemme, hvad man har snakket om. Dernæst kan der opstå misforståelser og problemer i forhold til lånet.

Ved at lave en aftale skriftligt, gøres det tydligt og klart for begge parter.

Lav dit eget gældsbrev

Ved at lave et gældsbrev sætter man klare rammer i forhold til ens aftale med hinanden, hvornår et lån det skal tilbagebetales og meget mere. Det er for begge parters skyld at der bliver oprettet et gældsbrev, så man simpelthen undgår misforståelser. 

 

Man skal blot snakke om ens vilkår og alle de andre relevante ting og dernæst blot skrive de vigtigste vilkår ned og være enige om det.

Man kan lave et gældsbrev ved at søge om professional hjælp, få hjælp fra familie eller venner hvis de har erfaring med det eller søge på de mange skabeloner online og få inspiration på den måde.

 

De vigtigste informationer, du skal have med er, hvem låntager og lånmodtager er, datoen for lånet af beløbet, datoen for tilbagebetaling, størrelsen af beløbet. Der kan være andet relevant at have med, det kommer blot an på ens egen situation. Tilslut skal man nedskrive alt dette og underskrive. Både låntager og långiver skal underskrive ellers er dokumentationen ugyldig.

 

Man skal huske at gøre det klart og tydligt i forhold til, hvad man vil have med i aftalen, da begge parter skal være tilfredse og kunne undgå misforståelser. Med en skriftlig aftale, kan man undgå meget.

 

Genanvendelighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark