3 tips til at spare penge op

//

3 hurtige tips, enhver kan følge for at kunne spare penge op.

Vær realistisk

Når man skal spare penge op, handler det som regel om at man har et mål eller en ting man ønsker at købe. Det kan være alt fra en ny computer til en ny bil. Derfor handler det om at holde tungen lige i munden og lægge et realistisk mål, så man ikke overanstrenger sig selv. En ide kunne være at sætte sig en tidsramme, hvorefter man hurtigt kan regne ud hvor meget der skal til, og hvornår man vælger at lægge til siden. På den måde kan man udregne hvor meget man har til rådighed og hvor meget af ens rådighedsbeløb man har råd til at lægge til siden. 

 

Hold dig motiveret

Det handler om at finde noget man rigtig gerne vil have, og de ting koster som regel en smule mere, det kan derfor være svært at holde gejsten oppe, især når det er en ting der tager lang tid at spare op til. Derfor er det vigtigt som sagt ovenover at forholde sig realistisk så man ikke overskrider en grænse og mister motivationen. Det kan selvfølgelig variere meget, og kommer helt and på hvad man sparer op til. Tager man for eksempel og begynder at spare op til et kørekort, så skal man jo gerne begynde at tænke på det et år eller to inden man bliver gammel nok til at begynder hos en kørelærer

Lær dig frem

Til sidst handler det jo om at lære af sine fejl. Tager man og smider for meget til side eller for lidt, så kan det være at den tid man har sat til side før man opnår målet ikke længere passer. Samtidig med at man jo ikke må glemme at have det godt. Det nytter ikke noget at man skal gå og skrabe penge sammen hver måned for at overleve, for så at kunne sætte beløb på opsparingskontoen. 

Genanvendelighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark