Bæredygtighed fylder mere og mere i de danske forbrugeres bevidsthed. Flere og flere forsøger at tænke på klimaet i deres forbrug. Af den grund kan det være fordelagtigt at se på, hvad man kan gøre for at give sin virksomhed et grønnere image udadtil. Læs med her og bliv inspireret til, hvad du kan gøre for at sætte større fokus på det i din virksomhed.
Led efter spild i produktionen
Er der tale om fabriksvirksomhed, kan det give mening ikke kun i forhold til klimaet, men også økonomisk at gå produktionsprocesserne igennem en ekstra gang og vurdere om der ikke er steder, man kan skære fra. Det kan selvfølgelig variere meget fra virksomhed til virksomhed.
Et sted man ofte kan starte, er når det kommer til strømforbrug. Man kan starte med at søge hjælp hos forskellige energieksperter og få undersøgt mulighederne for en omlægning af sit strømforbrug.
Kig på arbejdsmiljøet
Det kan også være en idé at undersøge, om arbejdsmiljøet lever op til den gældende lovgivning. Hvis der er mistrivsel blandt arbejderne, kan det lede føre til en dårligere arbejdsindsats. Hvis tilfældet er, at det skyldes din virksomhed, ikke lever op til arbejdsmiljølovgivningen, kan det tilmed føre store økonomiske konsekvenser.
Du kan læse mere om arbejdsmiljølovgivningen via dette link https://arbejdsmiljoegruppen.dk/ og sikre dig, at det hele er i overensstemmelse med den gældende lovgivning.
Digitalisér hvor du kan
Det er ikke kun i privaten, man kan spare en masse ved at genanvende forskellige materialer. Også på arbejdspladsen er der mange penge at spare ved at orientere sig mod mere bæredygtige forhold.
Har man for eksempel mange dokumenter og kontrakter i papirformat, kan man overveje at digitalisere det. På den måde falder udgifterne til printerblæk og reparationer og selvfølgelig også til papir.
Det kan også være med til at strømline kommunikationen både internt i virksomheden og med eventuelle samarbejdspartnere.
Få en grønnere kantine
Er der kantine på arbejdspladsen, findes der mange nye initiativer til at gøre maden mere miljøvenlig. Serveres maden på plasticservice, findes der grønnere i form af bestik lavet af genbrugsmaterialer, bambus etc.
Man skal dog være opmærksom på, at mærker der brander sig på, at deres engangsservice er lavet af bionedbrydeligt plast, ofte kun mener nedbrydeligt i industrielle komposteringsanlæg. Det er for det meste bedre helt at afskaffe engangsservice.
Dertil kan man overveje kødfrie dage. Det er ikke kun sundere for arbejderne, billigere for virksomheden, men også bedre for virksomhedens CO2-aftryk.
En stor synder når det kommer til madspild er buffeten. Man kan tit komme til at overvurdere appetitten, når man går på frokostpause og overdynge tallerkenen med for meget mad. Mange kommer ikke længere end halvvejs i den overdimensionerede portion, før de må indse at de allerede er mætte.
En løsning på det kan være at skifte buffeten ud med portionsanrettede måltider. Man kan endda overveje at investere i mindre tallerkener. Det kan snyde hjernen til at tro, man får et større måltid end man egentlig gør, og på den måde få folk til at levne mindre.