Børn og hunde skal kunne køle af i varmen

//

Det er varmt at være en hund, på en helt anden måde end det er at være menneske. Mennesker kommer, som bekendt, af med varmen ved at svede. Derudover kan vi gøre en masse ting for at køle os selv ned når sommer solen står ind over landet. Eksempelvis kan vi hoppe i vandet eller køle os ned med kolde drikke. Hunde har ikke denne mulighed. I stedet køler de sig ned når de halser, og trækker vejret hurtigt, mens tungen hænger ud af munden på den. Derfor kan det være ekstra varmt at være hund om sommeren.

Derfor har du som ejer et ansvar for, at din hund kan komme af med varmen ved eksempelvis at investere i en kølemåtte til hund. Hvad en kølemåtte er, hvordan den fungerer og hvorfor den er vigtig kan du læse mere om i denne korte artikel. 

Hvad er en kølemåtte?

En kølemåtte er, som navnet antyder, en måtte der køler din hund ned. Den fungerer ved, at du ligger den et sted hvor der er køligt i forvejen. Det kan eksempelvis være i skyggen f et træ, under en parasol eller på guldet inden for, et sted hvor solen ikke står lige på. Måtten er fyldt med en gel, som bliver aktiveret ved berøring. Det vil sige, at når din hund er for varm, så kan den ligge sig ind på kølemåtten, gelen bliver aktiveret og din hund kan nemmere og hurtigere komme af med varmen. 

Dette er især vigtigt, hvis man går tur i sommervarmen, og hunden bliver gennemvarmet af solen og motionen. Når i kommer hjem har hunden mulighed for at at ligge sig på kølemåtten og komme af med varmen. Dette er især fordelagtigt, da hundepoter godt kan blive meget varme af at gå på den brænd varme asfalt om sommeren. Du bør derfor også være opmærksom på hvor længe den går på asfalt, og undgå det så vidt det er muligt, eksempelvis ved at gå i en park eller et sted hvor der er skygge. 

Få en gladere og sundere hund 

Det er vigtigt, at man giver hunden en mulighed for at komme af med varmen. Det kan nemlig føre til, at hunden bliver så overophedet, at man skal en tur til dyrelæge. Derfor er det bedre at tage det i opløbet, og gøre sin hund den tjeneste, at den kan få lov til at komme af med varmen når den ønsker det, så den ikke skal gå med tungen langt ude af munden, fordi den har det alt for varmt efter en lang gåtur og den ikke kan søge skygge. 

Genanvendelighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark