Hvordan startede vi med at fejre jul

//

Julen er en særlig tid på året for kristne over hele verden. Det er en tid, hvor vi mindes Jesu Kristi fødsel og fejrer hans liv.

 

Kristne har fejret jul siden det 4. århundrede. Traditionen startede, da kejser Konstantin erklærede kristendommen for officiel religion i Romerriget. Herefter blev julen en højtid i mange dele af den kristne verden.

 

I dag er julen en af de mest populære helligdage i verden. Millioner af mennesker fejrer den hvert år, også selv om de ikke er kristne. Mange mennesker pynter deres hjem med juletræer og julelys, udveksler gaver og spiser særlige måltider med deres familier.

 

Uanset hvordan du fejrer julen, er det en tid til at huske, at Jesus blev født i Betlehem. Han blev født for at frelse os fra vores synder og give os evigt liv. Vi fejrer hans fødsel, fordi vi ved, at han er verdens håb.

 

En fast juletradition er også adventskransen. Adventskransen er en ring af stedsegrønne grene med fire lys i midten. Kristne tænder et lys hver uge i advent. Formålet med adventskransen er at forberede sig på julen og mindes Jesu Kristi komme.

En af de mest populære traditioner i forbindelse med julen er at give gaver. Mange mennesker tror, at gaver er en måde at fejre Jesu fødsel på. Man mener, at de vise mænd gav Jesus gaver, da de besøgte ham efter hans fødsel.

 

Gaver har været en del af julen i århundreder, og det er nu en tradition i mange dele af verden. Folk giver ofte gaver til deres venner og familiemedlemmer som en måde at vise deres kærlighed til dem på.

Genanvendelighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark