Vil prisen på træpiller falde igen?

//

Det er nemt at blive fortvivlet over prisen på træpiller for tiden. Mange danskere har indenfor de sidste år omlagt deres varmekilde til træpillefyr både af hensyn til miljøet og fordi det var meget billigere end både olie og gas. Det er ikke tilfældet i skrivende stund, hvilket er kilde til bekymring for mange, fordi priserne på mange andre vitale ting til hverdagen også stiger. 

Heldigvis vil prisen på træpiller falde igen på et tidspunkt, selvom det ikke er i den nærmeste fremtid. Herunder får du nogle grunde til at beholde dit pillefyr og bide tænderne sammen indtil bedre tider igen kommer til syne horisonten.

Er du interesseret i billige træpiller af høj kvalitet? Så kan du nemt finde billige træpiller på siden her.

Ruslands krig i Ukraine er den store syndebuk

Da Rusland invaderede Ukraine i starten af året, fik vi at vide, at det ville få store konsekvenser for resten af Europa også. Hvad der dengang ikke stod helt klart for mange var, at det ville have så nære og svære konsekvenser for den enkelte dansker, som dem, der viser sig nu. 

Ved krigens udbrud blev man meget hurtigt i vesten enige om at sanktionere Ruslands eksport af energi for at ramme landets økonomi hårdest muligt. Håbet var, at det ville svække Putins kampgejst og øge presset på ham som leder, fordi landet som følge af sanktionerne ville blive kastet ud i en økonomisk krise. 

Det betaler vi nu prisen for, fordi Rusland er verdens største eksportør af træpiller. Det har skabt et hul i markedet, som gør, at ikke-russiske producenter har svært ved at følge med. 

Udbuddet normaliserer sig igen

I takt med, at vi alle sammen tilpasser os de nye vilkår der er som følge af krig i Europa, vil udbuddet af træpiller også lige så stille normalisere sig igen. Hvornår det sker er svært at sige. Mens inflationen og krigen står på er det nødvendigt, at regulere efterspørgslen. 

Derudover vil træpilleprisen følge prisen på de andre energikilder som gas, kul og olie. Årsagen er, at efterspørgslen på træpiller afhænger af hvor mange der fyrer med piller frem for med andre energiformer. 

Se efter alternativer mens priserne stiger

Mens du venter på, at prisen på træpiller går ned igen, er det måske en ide at se efter billigere alternativer. Mange pillefyr er godkendt til at fyre med fx solsikkepiller. Solsikkepiller er restproduktet fra presning af solsikkeolie. De koster kun halvdelen af, hvad træpiller koster lige nu. 

Derudover kan man også fyre med flis, halm eller korn. Kontakt altid din leverandør eller den lokale smed, hvis du er i tvivl om, hvorvidt dit fyr er godkendt til at fyre med alternativ brændsel. 

Genanvendelighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark