Smagning af spiritus – hvordan gør man det?

//

Når man skal smage spiritus, er det vigtigt at have nogle få grundregler for, hvordan man gør det. Først og fremmest skal man have noget rent glas, som ikke har nogen smag eller lugt. Dernæst skal man have noget at smage på, så man kan få den fulde oplevelse af smagen.

Når man har dette klar, så er det tid til at begynde smagningen. Først skal man tage et lille stykke af spiritus på fingeren og lugte til det. Derefter skal man tage en lille smag af spiritusen, og holde den på tungen i et par sekunder. Endelig skal man synke spiritusen, og mærke efter hvordan den rammer kroppen.

Men det er meget nemmere at deltage i en spiritussmagning, som andre har arrangeret. Her indløser du billet, møder op, lærer hvordan det hele virker og bliver klogere på, hvad du skal være opmærksom på.

Og så er det bestemt muligt at du ved smagningen også får gode tilbud på det spiritus du smager i løbet af smagningen.

Hvad er nogle af de mest almindelige fejl, man kan gøre under en smagning?

Det er vigtigt at have et lavt alkoholindhold i blodet, når man skal smage spiritus. Hvis man har for meget alkohol i blodet, kan man nemt misse nogle af de subtile smagsnuancer i spiritussen.

Sukker kan forvrænge smagen af spiritus. Hvis man har for meget sukker i blodet, kan dette gøre spiritussen mere sød eller mere sur.

Kolesterol kan påvirke smagen af spiritus på samme måde som sukker. Hvis man har for meget kolesterol i blodet, kan dette gøre spiritussen mere fed eller mere tung.

Hvilke spiritussmagninger findes der?

Der findes mange forskellige smagninger, når det kommer til spiritus. Nogle af dem er:

  • romsmagning
  • ginsmagning
  • whiskysmagning

Af andre smagninger findes der desuden:

  • ølsmagning
  • vinsmagning
  • champagnesmagning
  • kaffesmagning (også kaldet cupping)

Så der er masser af muligheder for at smage på drikkelse. Det er bare om at finde en smagning du synes om og som du kan få billet til.

Genanvendelighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark