Det vigtigste om vintercykeludstyr: Hvad du skal have på, og hvordan du holder dig sikker

//

Når det begynder at blive koldere og mørkere udenfor, er det tid til at tænke på vintercykling. For nogle kan det godt virke lidt skræmmende at cykle i sne og slud, men med det rette cykeludstyr og et par gode vaner, kan du og dit team sagtens holde varme og være sikre på cyklerne om vinteren. I denne guide vil vi give jer en oversigt over, hvad I skal have på til vintercykling, samt nogle tips til, hvordan I holder jer sikker på vejen, – om I cykler alene eller i teams.

Cykeljakke

For det første er det vigtigt at have en god cykeljakke, som kan holde dig varm og tør. Jakken skal være vind- og vandtæt, samt have en god pasform, så den ikke blæser op i vinden.

Det er også en god ide at have et par lange bukser samt en langærmet sport trøje på under jakken for ekstra varme. De fleste cykelbutikker har et stort udvalg af specialdesignet cykeltøj, der er lavet til at være varmt og behageligt at have på, selv om det er koldt udenfor.

Hovedbeklædning til cykling

Når det kommer til hovedbeklædning, er der to muligheder. Enten kan du bruge almindelig hovedbeklædning under din cykelhjelm, eller kan du købe en særlig cykelhjelm, der er forsynet med et ekstra lag isolering. Uanset om du bruger en almindelig hovedbeklædning eller en særlig cykelhjelm, er det vigtigt at have øreklapper på for at undgå, at vinden blæser ind i ørene.

Det er ligeledes vigtigt at finde en god balance mellem isolering og åndbarhed. En løbehue eller et buff fungerer fint til at holde nakken og ansigtet varmt. Og husk altid et par solbriller, så sneen ikke bliver generende i øjnene.

Cykelbeklædning til hænder og fødder

Pas også på dine hænder og fødder. Gode handsker er uundværlige om vinteren, da det ellers kan blive meget koldt at holde styr på styret. – Og husk altid et par lange cykelstrømper til at holde dine fødder og underben varme i kulden.

Team cykling, kommunikation og sikkerhed

Cykler du med et team, er det en god ide at have en kommunikationsenhed, så I kan holde kontakten med hinanden undervejs. På den måde kan I også hjælpe hinanden med at holde jer sikre på vejen.

Sikkerhed

Som det sidste er det en god ide at have nogle reflekser på cyklen og på jeres team cykeltøj, så du er sikker på at blive set af andre trafikanter. Det kan være livsvigtigt om vinteren, hvor vejene ofte er mørke og glatte.

 

Sådan kan du og dit team altså holde dig varm og sikker på cyklen om vinteren. Husk bare på at tage det roligt, nyde naturen og have det sjovt – så skal det nok gå! 🙂

Genanvendelighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark