Derfor er bambus-undertøj fremtiden

//

Bambus er ikke kun hyppigt benyttet af pandebjørne og i møbelindustrien. Det har faktisk også vist sig at være yderst nyttigt i tøjindustrien, især til produktion af undertøj. Flere og flere tøjfabrikanter får øjnene op for bambus, som er så blødt som fin silke, men en hel del billigere. Der er mange gode fordele ved bambus – og i denne artikel har vi især fokus på 3 kæmpe fordele.

Bambus har mange af uldens egenskaber

Bambus har mange af de egenskaber, der gør det særdeles velegnet til fremstilling af tøj, der sidder tæt på kroppen, bl.a. sokker og undertøj. Det er primært på grund af at bambus, modsat uld, er silkeblødt, hvilket betyder, at det er meget behageligt. Bambus er dog samtidig beriget med mange af uldens øvrige egenskaber:

  • Det er temperaturregulerende, så det holder dig varm i kulden og kølig, når det er varmt.
  • Det er svedtransporterende og kan absorbere 3-4 gange mere sved end bomuld.
  • Det er et effektivt værn mod UV-stråler, så du kan holde mere end 95 % af de farlige stråler fra solen væk, når du har bambus tøj på.
  • Det kan vaskes rent ved kun 30 grader – i modsætning til bomuld, der kræver 60 grader.
  • Det er krølfrit, så det skal ikke stryges.
  • Det er antistatisk, så det klistrer sig ikke til huden.

Bambus er antibakterielt

Bambus er en meget modstandsdygtig plante, så den kan holde til det meste. Den er nemlig fra naturens side udstyret med et forsvar mod bakterier. Man kan altså holde sig frisk i længere tid, når man bruger bambus-undertøj frem for undertøj i bomuld eller uld. Det er især tilfældet, da bakterier og svampe, som giver den sure svedlugt, ikke har særlig gode betingelser for at overleve på bambusfibre, så du er bedre dækket ind ift. svedlugt, når du bruger bambus direkte på kroppen – og det gælder både i hverdagen, men så sandelig også, når du træner eller dyrker sport.

Bambus er også et godt materiale, hvis du døjer med følsom hud, eksem eller endda psoriasis. Det er nemlig i sig selv med til at mildne symptomerne på grund af dets antibakterielle fibre. Andre materialer kan sagtens gå ind og forstyrre symptomerne og forværre udbrud.

Bambus er bæredygtigt

Bambus er et rent naturprodukt, hvilket betyder, at det er 100 % nedbrydeligt. Planten er også meget nem at dyrke. Den lever af kun sollys og regnvand og skal slet ikke gødes for at den vokser.

Derudover er bambus også verdens hurtigst voksende plante, og den skyder hurtigt op igen efter høsten, hvis blot rødderne stadig ligger i jorden. Det er af den grund muligt at høste bambus 4-6 gange om året helt uden brug af vækstfremmere.

Sidst men ikke mindst er bambus også god for luftkvaliteten. Den producerer 30 % mere ilt end samme areal med træer og absorberer endda også mere CO2 end træer.

Det er altså ikke uden grund at vi siger, at bambus er fremtiden, når det gælder undertøj – både til kvinder og mænd. Er du mand og leder efter nogle gode boxershorts i bambus, så kan vi anbefale boxershorts fra BASIC+ALLY. De tilbyder nogle af de bedste boxershorts i bambus til den moderne mand – og de indeholder endda en såkaldt Gravity Membrane, som sikrer, at du undgår de pinlige pletter efter toiletbesøg.

Genanvendelighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark