Pastaguide: Sådan vælger du den rigtige pastamaskine

//

Har du besluttet dig for, at du vil investere i en pastamaskine? Så har du flere forskellige valgmuligheder. Det første, du skal tage stilling til, er, om du vil have en manuel eller elektrisk pastamaskine. Herudover er der en række andre faktorer, som bør have indflydelse på dit valg. Bliv klogere på valg af pastamaskine her.

Er elektriske pastamaskiner de bedste?

Det er en smagssag, om du skal vælge den ene eller anden type pastamaskine. Bor du alene, eller du ofte alene i køkkenet, så er det en god idé at investere i en elektrisk pastamaskine. Den behøver nemlig ikke mere end én person, når den skal håndteres, og det er en klar fordel, når du er alene.

Vælger du den manuelle pastamaskine, så fungerer den ved, at du ved hjælp af håndkraft skærer pastaen ud. Derfor er det nødvendigt at være to personer. Det skyldes, at den ene person skal dreje på hjulet, så pastaen bliver formet og ryger gennem maskinen, mens den anden person skal stå og holde pastaen, der kommer ud.

Du kan derfor med fordel vælge en elektrisk pastamaskine, hvis du manuel model, hvis du ønsker den autentiske oplevelse – og hvis du ikke har noget imod, at der skal være flere personer, når pastaen skal laves. De automatiske pastamaskiner er dog ofte en bedre løsning, hvis du vil have et nemt og ensartet resultat.

Hvilken type pasta kan en pastamaskine lave?

Der er ikke nogen entydig definition på, hvad pasta er, da den findes i et hav af variationer. De fleste består af de samme grundingredienser, men når alt kommer til alt, så er der forskel på, hvordan pastaen ender med at se ud. I sidste ende handler det om at finde ud af, hvilken type pasta du bedst kan lide.

Nogle typer pasta kan laves på en pastamaskine, men de fleste pastamaskiner kommer med forskellige mundinger, som gør, at du kan lave et varieret udvalg af pastatyper – eksempelvis fettucine, penne og tortellini. Der findes dog mange hundrede forskellige andre varianter, og nogle er mindre kendte end andre.

Når du investerer i en pastamaskine, så er det ikke selve maskinen, som er afgørende for, hvilken type pasta, du kan lave. Typisk vil den dog være i stand til at producere omkring 10 forskellige typer af pasta, uden du skal indkøbe ekstraudstyr. Hvis du vil lave specifikke typer af pasta, så kræver det som regel, at du investerer i en ny munding.

Genanvendelighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark