Windsurfing kursus – Sådan kommer du i gang

//

Windsurfing er en sport hvor du får lov til at mærke suset i kinderne når du surfer på vandet, en følelse der ikke kan erstattes af noget andet.

Sporten kan dog være svær at komme i gang med, da det kræver meget udstyr for starte ud, der er ligeledes en masse sikkerhed og teknikker der er vigtige at have med sig, når man skal ud på vandet.

Dertil er den bedste måde at komme i gang med windsurfing på, at melde sig på et Windsurfing kursus, da du efter et gennemført begynder windsurf kursus vil have den teoretiske og praktiske viden der skal til for at kunne færdes sikker på vandet. 

Hvor kan jeg lære at windsurfe?

Danmark er et af de bedste steder at lære og dyrke windsurfing da der altid er vind at finde. Der blandt andet Ebeltoft Vig, hvor der er fantastiske forhold til både begynder windsurfing, men også videregående windsurfing. Vigen er forholdsvist lavvandet, hvilket gør at du stort set altid vil have fordelen af at kunne bunde som begynder. Men også at du som øvet kan begive dig længere ud i vigen hvor bølgerne bliver lidt større og vinden kraftigere.

Fordelen ved at være i en vestvendt Vig er at de typiske vindretninger i Danmark er vind fra ( Vest, Sydvest & Nordvest. Dette betyder at størstedelen af tiden vil der være pålandsvind hvilket gør at du aldrig skal være bange for at drive væk.

Er windsurfing en god aktivitet til hele familien?

Ja! Windsurfing er en super sport at dyrke både med familien eller vennerne, men også hvis du skal afstresse eller have det sjovt.

Der er ved de fleste windsurf skoler en aldersgrænse på mellem 8 & 10 år for deltagelse på begynder windsurf kurser, eller en vægtgrænse på 20 / 25 kg. Da det kan være svært for mindre børn at holde sejlene eller have styrken til et 3×3 timers begynder kursus.

Derfor plejer de fleste windsurfing skoler at tilbyde privat undervisning, så selv de mindste kan være med.

Er der også Windsurfing kurser til øvede?

Ja der findes i Danmark mange kurser for øvede windsurfere. Man kan sparre rigtig meget tid og frustrationer, ved at få hjælp til at finpudse sine teknikker fra en erfaren instruktør. Specielt når man kommer til at skulle lærer de mere teknik krævende tricks såsom planende jibes, hvor det er vigtigt at indgangsvinklen til jiben er korrekt, og at fodstillingen er rigtig og sejlet roteres korrekt. Dette er alle ting man kan kæmpe med i lang tid, hvor at du oftest med en time eller 2 med en erfaren instruktør vil kunne få de rigtige tips og tricks, så du er klædt ordentligt på til at øve det efter, eller måske allerede være i stand til det efter timen. Det kan ofte være marginaler der skal til for at det lykkedes. 

Windsurfing er noget der skal prøves du vil helt sikkert ikke fortryde det, men sørg for at blive klædt ordentligt på af en instruktør så du kan have det sjovt på sikker vis.

Genanvendelighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark