Vigtigheden af blue light briller i den digitale verden

//

Hvad er blue light briller?

Blue light briller er designet til at filtrere blåt lys, der bliver udsendt fra elektroniske enheder som computere, tablets samt smartphones. Formålet med brillerne er at reducere mængden af blåt lys, der rammer øjnene, hvilket kan medføre til en reducering af øjenbelastning, forbedret søvnkvalitet samt forebyggelse af hovedpine. Nogle blue light briller har også en gul / orange farve, som yderligere kan reducere mængden af blåt lys, der rammer øjnene.

Hvordan fungerer blue light briller?

Blåt lys har en kortere bølgelængde og en højere energi end andre farver i det synlige lysspektrum. Dette kan medføre til en belastning af øjnene, især ved længere tids brug. Briller med blåt lys har specielle linser, der blokerer eller absorberer en betydelig del af det blå lys, der udsendes fra elektroniske skærme.

Brillerne kan virke på nogle få forskellige måder afhængigt af typen. Nogle briller bruger en belægning, der reflekterer eller absorberer det blå lys, mens andre bruger en tonet linse, der absorberer det blå lys. Nogle briller med blåt lys har også en gul farve, som yderligere kan reducere mængden af blåt lys, der når øjnene.

Er blue light briller bedre end et filter mod blåt lys på en elektronisk enhed?

Det afhænger meget af dit behov og præferencer. Begge dele har formålet om at reducere mængden af blåt lys. Det kan være praktisk at bruge et blåt lys filter på din elektronisk enhed, da det giver mulighed for at reducere mængden af blåt lys fra enheden uden behovet for at skulle have brillerne. De er dog muligvis ikke lige så effektive som brillerne, idet de muligvis ikke dækker hele det blå lysområde, der kan forårsage øjenbelastning. Brillerne dækker mere af hele synsfeltet og kan blokere en større mængde blåt lys. I sidste ende kan det være en fordel at bruge en kombination af både brillerne og et filter mod blåt lys på din enhed for effektivt at reducere eksponeringen for blåt lys.

Er du på udkig efter nogle blue light briller uden styrke, kan du med fordel udforske udvalget hos Trendysun, som altid har et udvalg der frister.

Genanvendelighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark