Lånebranchen er blevet grønnere med tiden

//

Hvis vi starter tilbage i tiden – ikke flere hundrede år, men bare for få årtier siden, foregik meget af ansøgningsprocessen på en meget mere miljøbelastende måde, hvilket vi gennemgår nedenfor.

Transporten til banken

Først og fremmest skulle du transportere dig selv fysisk ned i banken for at tale med din bankrådgiver. Noget af det kunne måske klares over telefonen, men hvis konen/manden også skulle med ind over beslutningen, så kunne det hurtigt blive bøvlet over telefonen. Her blev det hurtigt en dyr omgang for miljøet med de gamle biler, som både sendte en grim regning til miljøet og klimaet med ineffektive motorer, som udleder meget CO2, samt blyholdig benzin, som skader naturen og os selv.

Alt foregik offline

Når du sad til mødet med banken, havde du på forhånd indhentet et hav af papirer, som både skulle printes og transporteres af postvæsenet, hvilket begge dele var store miljøsyndere. 

Samlelån sparer ekstra meget

I dag findes der også lånetyper, som i sig selv sparer miljøet. På GoLoan kan du fx finde samlelån, som sparer Co2 ved at flere lån slås sammen til ét. Dermed skal bankerne ikke udføre de samme klimabelastende processer 10 gange hver især. Dette dækker bla. over rykkere, som sendes som fysisk brev, men også mange af de automatiske processer såsom PBS behandlinger, der kun skal foretages en enkelt gang.

Lånebrokers hjælper også

Dertil kommer lånebrokers, som har gjort processen mere strømlinet i forhold til at indhente lånetilbud. Når du tænder computeren for at ansøge om et lån, skal du nu kun igennem én ansøgingsflow, frem for 10 individuelle hjemmesider. Al den tid du sparer ved kun at benytte én side, sparer også klimaet for unødvendig CO2.

Grønnere fremtid med smartere automatisering

Fremtiden med lånebrokers kan faktisk blive endnu grønnere. I øjeblikket laver alle banker nemlig hver deres indhentning af oplysninger via opslag i online registre. Det betyder, at der stadigvæk er meget at hente i form at lade lånebrokeren indhente data én gang og behandle al den data, så hver enkelt bank ikke skal foretage de samme beregninger og vurderinger af ansøgerne. Vi skal dog lidt ud i fremtiden, før at dette lader til at blive en realitet.

Klimalånet

Hvis du gerne vil gøre noget godt for klimaet i dag, kan du også vælge at optage et grønt energilån. Dette er en anden mulighed, som bankerne først er begyndt at tilbyde de seneste år, efter at den globale opvarmning er kommet på tale.

Med krigen i Ukraine, er energilånet ikke kun blevet et altruistisk tiltag, men også en måde at gå hverdagens økonomi til at hænge sammen, hvis man står med en dyr klimabelastende opvarmningskilde så som gas eller olie.

Genanvendelighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark