Sådan kan du blive bedre til at genanvende i dit liv

//

Vi har efterhånden fundet ud af, at det er en sjældenhed, at der er en ubegrænset ressource af noget som helst. Derfor er vi som samfund også blevet mere og mere opmærksom på, hvordan vi kan spare kloden for unødvendigt forbrug ved at genbruge, hvor vi kan. Vil du gerne bidrage til det, så er der her nogle tips til, hvordan du blive bedre til at tænke i de genanvendelige baner.

Bliv god til at finde balancen i at se muligheder på realistisk vis

Når du begynder at gå op i genbrug og det at genanvende så mange ressourcer som muligt, så oplever du måske hurtigt at du bliver kåd, og har lyst til at alt skal holde og kunne bruges i evig tid, men henblik på at forbruge mindst muligt. Men det er desværre ikke altid sådan at verdenen hænger sammen. Ting kan gå i stykker, og nogle gange kan den mest optimale løsning måske godt være, at købe nyt. Se for eksempel et ødelagt tag, der har svært ved at holde tørt. Hvis du ikke får lagt et nyt tag, så kan du faktisk risikere at hele dit hus får fugt og går i stykker, så vel som du kan udsætte dig selv og dine bofæller for dårligere helbredsforhold i boligen. Så på den måde er der måske ikke så meget vundet ved at vedholde det gamle tag, fremfor at producere et nyt tag.

Se brugsmulighederne i detaljen

For nogle kan det måske godt føles en smule som en alt eller ingen mentalitet. Enten så genbruger du bordet eller også gør du ikke. Og det kan måske være en ganske begrænsende måde at tænke de genanvendelige tanker, for måske var bordpladen i ganske finurlig stand, men bordbenene trængte til fornyelse. Så ved at se tingene mere i detaljen kan mulighederne blive tydeligere.

Genanvendelighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark