Sansestimulering til autisme

//

Sansestimulering kan være en vigtig hjælp til børn med autisme. Det kan hjælpe med at reducere angst, øge koncentrationsevnen og forbedre trivsel i hverdagen. Hvis du gerne vil vide mere om sansestimulering samt udstyr til sansestimulering, så læs med i denne korte oversigt.

Hvad er sansestimulering?

Sansestimulering er en udbredt metode, som bruges til at berolige eller stimulere sanserne hos børn og voksne med autisme. Det kan være en effektiv måde at hjælpe børn til at føle sig mere sikre og trygge. Sansestimulering kommer i mange former og der findes udstyr til alle kroppens sanser, om det så er berøring, lyd og så videre. Målet er at hjælpe dit barn med at blive mindre udadreagerende. Du kan finde masser af udstyr til sansestimulering på spektrumshop.dk.

Kugledyne

En kugledyne er en tung dyne fyldt med små kugler, som giver en følelse af tryk over hele kroppen. Denne dyne kan hjælpe børn med autisme med at falde til ro og sove bedre om natten. Trykket fra kugledynen kan give en følelse af tryghed og sikkerhed, og distraherer brugeren og forhindrer tankemylder.

Bideting

Bideting er et andet nyttigt redskab til sansestimulering. De kan hjælpe børn med autisme med at håndtere stress og angst ved at give dem noget sikkert at bide i. Bideting er ofte lavet af slidstærke materialer, der kan tåle masser af brug. Bideting findes i forskellige former, farver og teksturer, så du kan garanteret hurtigt finde noget, der passer perfekt til dit barns behov.

Kuglevest

En kuglevest fungerer på samme måde som en kugledyne, men er designet til at blive båret i løbet af dagen. Vesten giver et mærkbart tryk på overkroppen, hvilket kan hjælpe med at berolige barnet og hjælpe det med at fokusere. Kuglevesten kan være særlig nyttig i skolen, hvor børn med autisme kan have brug for ekstra støtte til at håndtere sensoriske udfordringer.

Genanvendelighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark