Hvad er en BPA ordning?

//

BPA-ordningen (Borgerstyret Personlig Assistance) er en støtteform, der gør det muligt for personer med varige funktionsnedsættelser at modtage hjælp til at klare deres dagligdag. Ordningen er designet til dem, der har brug for omfattende hjælp til personlig pleje og praktiske opgaver. Med BPA-ordningen kan man selv være arbejdsgiver for de hjælpere, der ansættes til at udføre opgaverne, hvilket giver stor fleksibilitet og mulighed for at tilpasse hjælpen til den enkeltes behov.

Fordele ved en BPA-ordning
En af de store fordele ved BPA-ordningen er, at den enkelte selv kan bestemme, hvordan hjælpen skal tilrettelægges. Det betyder, at man kan vælge, hvornår hjælpen skal gives, og hvem der skal yde den. Dette giver en større grad af frihed og kontrol i dagligdagen. For mange mennesker med nedsat funktionsevne er det vigtigt at bevare autonomi og selvbestemmelse, og BPA-ordningen understøtter netop dette.

Hvordan ansøger man om BPA?
For at få adgang til BPA-ordningen skal man ansøge gennem kommunen. Det kræver, at man opfylder visse kriterier, herunder at have en varig og betydelig funktionsnedsættelse. Kommunen vil vurdere, hvor meget hjælp der er behov for, og på den baggrund tildele en økonomisk ramme, som kan bruges til at ansætte hjælpere. Det er vigtigt at have styr på den administrative del, da det indebærer et ansvar for at administrere løn, arbejdsmiljø og ansættelsesforhold for hjælperne.

Er BPA-ordningen den rette løsning for dig?
Hvis du har et omfattende behov for hjælp i din dagligdag og gerne vil have mere kontrol over, hvordan hjælpen ydes, kan BPA-ordningen være en ideel løsning. Ordningen giver dig mulighed for at sammensætte et team af hjælpere, der passer præcist til dine behov, og du får samtidig fleksibiliteten til at tilrettelægge din hverdag, som det passer dig bedst. Dog kræver det også, at du er indstillet på at varetage rollen som arbejdsgiver og administrere hjælpen selv.

Genanvendelighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark