Sådan opdager du radon i dit hjem – Beskyt din familie

//

For at sikre et sundt indeklima er det vigtigt at kende radonniveauet i dit hus eller rækkehus. Den bedste tid til at måle radon er mellem oktober og april, hvor en langtidsmåling på mindst 60 dage giver det mest pålidelige resultat. Ved at bestille et målesæt kan du nemt foretage radonmätning selv og få et års gennemsnit, du kan stole på. Bestil din radonmåling i dag og beskyt din families helbred!

Radon er en farlig gas, som øger risikoen for lungekræft ved langvarig eksponering, og den eneste måde at opdage radon på er gennem måling. Ifølge Sundhedsstyrelsen forårsager radon flere hundrede tilfælde af lungekræft årligt i Sverige. Regelmæssige radonmålinger og de nødvendige tiltag, hvis det viser sig nødvendigt, er derfor afgørende for at beskytte dit og dine næres helbred.

Det anslås, at mange svenske boliger har radonniveauer, der overstiger den anbefalede grænseværdi på 200 Bq/m3. For at få klarhed over radonindholdet i dit hjem er en måling nødvendig. Radon findes naturligt omkring os i jord, luft og vand, og det kan trænge ind i hjemmet gennem fundamentet og revner i bygningen. For at sikre en sund bo-miljø bør radonniveauet i boliger ikke overstige 200 Bq/m3 som et gennemsnit over året.

Sådan laver du en radonmåling: Bestil et sæt radonmätare til langtidsmåling, som er den mest præcise måde at få et pålideligt gennemsnit af radonniveauet i dit hjem. Følg de medfølgende instruktioner, og placer dosimetrene strategisk i din bolig. Når målingen er afsluttet, sender du dem retur til analyse. Inden for cirka en uge modtager du en rapport, der viser, om radonniveauet er for højt. Hvis resultaterne viser normale niveauer, kan du være tryg ved indeklimaet. Hvis niveauerne er for høje, findes der forskellige løsninger til at reducere radonkoncentrationen i hjemmet.

I vintermånederne er vores boliger typisk bedre isolerede, hvilket kan betyde, at radon kan ophobes i højere koncentrationer. Derfor giver en måling i denne periode et mere realistisk billede af, hvordan radonindholdet påvirker dit hjem. Ved at udføre en radonmåling kan du tage de nødvendige skridt for at beskytte din familie og sikre en sund og tryg hverdag.

Relateret information
Mehr über Radon Messgerät erfahren Sie in diesem Artikel. Hier geht es direkt zur Ressource über Radon Messgerät.
Was Sie über Radon wissen müssen, finden Sie hier. Besuchen Sie die verlinkte Seite für weitere Details.

Genanvendelighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark