Bæredygtig fest: Hvordan?

//

Fester sviner. Det samme for miljøet. I denne artikel kommer vi nærmere ind på, hvordan man kan gøre sine fester mere bæredygtige. Følg med og få 3 brugbare tips, vi håber du vil implementere.

Pant dine flasker- og dåser

Fest, farver og højmusik. Der kommer helt sikkert til at være tomme flasker fra gin, sodavand og øl. Men hvor skal de hen. I hvert fald ikke i skraldespanden. De skal pantes. Genanvendes. Det kan næsten ikke gøres nemmere for os. Men her gør vi altså en kæmpe forskel. Opstil poser/spande til panten inden festens begyndelse. Det gør det nemmere for dig selv i sidste ende, og inviterer dine gæster til at smide den til genbrug i stedet for over hækken til naboen.  Miljøet er vigtigt! For fremtiden og dig.

Engangsservice

Udgangspunktet er, at alt plastikservice er kæmpe no-go. En af de største syndere fir jordkloden er plastik, derfor vil det være mere oplagt for din bæredygtige fest at benytte sig af rigtige tallerkener og bestik. Men det ikke altid en mulighed. Vi har i nutidens verden fået et stort sortiment af miljøvenligt engangsservice, i f.eks. genbrugspap. Brug det! Det laves i alle kvaliteter. Genbrugsforretninger har desuden, bestik, glas og almindelig service til billige penge. Det kan man også investere i, hvis man ikke er ude i de store fester. Ingen grund til at begrænse dig. Mulighederne er mange.

Fråseri er ikke vejen frem

Forbered dig inden du skal ud at handle. Madspild er et sted, hvor vi virkelig kan gøre en forskel. Det er ikke altid nemt til de store fester at beregne hvor meget og hvor lidt man skal købe ind. Hør dine nærmeste ad der har prøvet det før. Eller spørg nogle helt tredje. Hvis uheldet er ude og der er rester. Så spis det dagen efter. Det en skam at smide det ud. Er der så meget du ikke selv kan komme igennem det. Ring på hos naboen. Så bliver de glade. God fest og husk vigtigst af alt. Tænk på miljøet.

Genanvendelighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark