Biogas er en grønnere og billigere form for gas. Biogas består af ca. 60% metan og 40% kuldioxid. I Danmark produceres der årligt ca. 1,2 milliarder m3 biogas, hvilket svarer til en andel på cirka 5% af det samlede danske gasforbrug. De fleste producenter af biogas anvender gylle eller halm som råvare, men det er også muligt at bruge andre typer af organisk affald, såsom madaffald eller husdyrgødning. Forbrænding af biogas udleder mindre CO2 end forbrænding af fossile brændstoffer som eksempelvis naturgas eller olie. Biogasmotorer er ofte mere effektive end motorer, der forbrænder fossile brændstoffer, hvilket betyder, at de udleder mindre CO2 pr. produceret kWh el eller varme.
Gas kan bruges til et væld af forskellige ting
Gas er et brændstof, der bruges til at drive motorer og andre maskiner. Det kan også bruges til at opvarme bygninger, og bruges også mange steder i produktionen af varer. Læs mere på www.primagaz.dk/privat/gasflasker og find det gas, der passer bedst til dine behov. Gas er desuden et effektivt brændsel, og derfor er det et eftertragtet produkt, både for private og i industrien. Meget gas indeholder dog forurenende stoffer og kan derfor udlede mere CO2 end andre fossile brændstoffer. Derfor er der mange, der vælger at bruge naturgas i stedet for, da det er et grønnere alternativ.
BioLPG – et grønt alternativ til LPG
BioLPG er et grønnere fossilt brændstof, der består af CO2-neutral LPG (flydende gas), der udelukkende stammer fra biologiske kilder. Det er en blanding af butan og propan, der har samme egenskaber som almindelig LPG, men er mere miljøvenligt. BioLPG kan bruges i enhver type LPG-apparat og -udstyr og giver en ren forbrænding med minimale emissioner. Det er således et godt alternativ til traditionelle fossile brændstoffer såsom benzin, diesel og naturgas. BioLPG kan fremstilles på forskellige måder, men den mest almindelige metode er gennem fermentation af biomassen fra planter eller træaffald. Dette gør det til et mere effektivt og miljøvenligt alternativ til disse brændstoffer.
Tips til at reducere gasforbruget
Gas bruges mest til opvarmning, og det kan blive en bekostelig affære i dag. Der er mange ting, man kan gøre for at reducere gasforbruget. Man kan sikre sig, at bygningen er godt isoleret, så der ikke slipper unødig varme ud. Dette kan man gøre ved at efterse ydermur, loft og vinduer – og eventuelt skifte dem ud med noget bedre isolering. Yderligere kan man overveje at skifte til en anden type opvarmning. Endelig kan man selvfølgelig også bare sænke sin termostat et par grader, så der ikke bliver brugt unødig meget energi på at holde bygningen varmt.
Der findes altså også grønne typer af gas – ikke kun fossile brændsler