Bitcoin for Dummies: Hvad er Bitcoin overhovedet?

//

Bitcoin er en type digital valuta, som blev skabt i 2009. Den er blevet mere og mere populær i løbet af de sidste par år, og mange mennesker bruger den som en investering eller til at købe varer og tjenester online. Bitcoin omtales nogle gange som “digitalt guld” på grund af det begrænsede antal mønter, der kan udvindes svarende til, hvordan guld har værdi.

I modsætning til andre valutaer har bitcoin ikke nogen fysisk form – du kan ikke holde bitcoins i hånden eller putte dem i lommen, som du ville gøre med dollars, euro eller danske kroner. Bitcoins opbevares på noget, der kaldes en “bitcoin wallet” som enten kan køres gennem et firma som Coinbase eller Blockchain, installeres på din computer, telefon, tablet osv., eller endda printes ud på papir!

Hvad kan man købe for bitcoins?

Bitcoins kan bruges til at købe ting elektronisk. I den forstand er bitcoin ligesom konventionelle danske kroner, dollars med flere – som også handles digitalt. I nogle tilfælde har bitcoins dog været kendt for at blive accepteret som betalingsmiddel for fysiske varer og tjenester. For at få den fulde forståelse, bør du læse denne bitcoin guide.

Investerer i bitcoins

Man kan investerer i bitcoins, men i modsætning til konventionel valuta svinger værdien af bitcoin konstant. Det betyder, at du kan købe et stort antal bitcoins i dag til en bestemt pris, og at deres værdi vil stige eller falde afhængigt af, hvordan folk bruger dem.

Man kan investerer i bitcoins på diverse e-handelsplatforme, såsom Etoro. På Etoro kan du købe aktier og handle direkte med kryptovaluta på siden.

Lige på nuværende tidspunkt, så er der ikke mange steder, at man kan handle med kryptovaluta. Men det er kun et spørgsmål om tid, hvornår det begynder at sprede sig. Så på et tidspunkt vil det sprede sig mere og mere over nettet for så til sidst at ramme de fysiske butikker.

Genanvendelighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark