De bedste steder at se stjernerne i Danmark

//

Danmark byder på mange smukke steder, hvor man kan opleve naturen og nyde roen. Danmark har dog ikke kun smuk natur at byde på, men også en helt unik mulighed for at se stjernerne på en klar nat. På en klar nat kan man nemlig se stjernerne overalt i landet, men der er dog nogle steder, hvor det er bedre end andre. Man opnår det bedste syn af stjernehimmelen ved brug af teleskoper, så man kan se en langt større detaljegrad og lukke resten af verden helt ude.

De bedste steder at se stjernerne fra

De bedste steder at se stjernerne fra er typisk på en åben plads, hvor der ikke er for mange lyskilder. Det kan eksempelvis være et park eller en strand. På de følgende steder, er der gode muligheder for at få et smukt syn af nattehimmelen på en klar nat:
1) Møns Klint
2) Rold Skov
3) Blåvandshuk Fyr
4) Fanø Vesterhavsbad
5) Skagen Odde

En stjernekiggeroplevelse er ikke kun en fantastisk oplevelse for dig selv. Det kan også få dig til at værdsætte naturen mere og give jordforbindelse, så man ikke bliver for opslugt af sit eget hoved og blot følger den strøm, som samfundet skaber.

Det kan give ro og perspektiv i forhold til, hvor meget mere der er derude. Det kan også motivere én til at passe bedre på jorden, forbruge med større omtanke og stille sig kritisk overfor de ting man gør, både som individer og som samfund.

Hvad er en stjerne?

En stjerne er et himmellegeme, der udsender lys. Modsat en planet, der kun reflekterer sollyset, udskiller en stjerne selv lys og varme, ligesom solen, som er solsystemets stjerne. På jorden kan man se stjernerne om natten, fordi deres lys skinner igennem atmosfæren.

Hvad er en supernova?

En supernova er et kortvarigt, men ekstremt lysende fænomen, der opstår, når en stjerne brister. Supernovaer kan være så lyse, at de midlertidigt kan overgå hele stjernesystemet i lysstyrke. De fleste supernovaer finder sted i dobbeltstjerner, hvor to stjerner omdanner gasser til energi via kerneprocesser. Når den ene stjerne udvikler sig til at blive en “rød dværg” og begynder at trække massen fra den anden stjerne ind i sig selv, kan dette udløse en kæde af begivenheder, der til sidst resulterer i en eksplosion, altså en supernova.

Hvis denne artikel har vakt din interesse, kan du nemt finde et sted, hvor du kan få et godt overblik over stjernehimlen i Danmark. 

Genanvendelighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark