Den perfekte guide til iværksætteren

//

Bliv en mester i Excel

Enhver garvet iværksætter kan fortælle dig hvor vigtigt det er at have et godt regneark til at skabe dig et overblik over dine indtægter, udgifter, lån, løfter. Listen er uendelig. Derfor er det simpelthen så vigtigt at du holder overblik over det. Det er essentielt for enhver effektiv virksomhed hvis forretningen skal ske gnidningsfrit. Må har din computer allerede programmet ellers så gør dig selv en kæmpe tjeneste og køb det. Det kan ikke andet end betale sig. Der findes utallige tips og tricks til hvordan man mestrer programmet på YouTube. Held og lykke.

Bliv fortrolig med regnskabet eller betal dig til det

Har man haft regnskabsundervisning i skolen så ved man hvor meget det kan trække tænder ud. Det er et kæmpe pensum, ja næsten et helt nyt sprog der skal læres. Ligesom at lære fransk, tysk og engelsk er det øvelse der gør mester. Dem der har formået at kunne læse en årsopgørelse og forstå den har siddet med utallige videoer på nettet på dansk og engelsk for at forstå de mange tal det indeholder. Det er en burde man ligeså godt kan kaste sig ud i. Og for at sige det som det er, så er det lettere end det ser ud. Se at komme i gang med det!

Få styr på dine udgifter

Ligesom afsnittet om Excel er det sindssygt vigtigt at have styr på sine udgifter. Det vigtigste tidspunkt er faktisk inden du overhovedet er kommet i gang. Inden du overhovedet har lejet dig ind i et lokale, inden du overhovedet har købt inventaret så få tallene ned på papiret. Gør dig et overblik over hvad du har råd til og hvad du ikke har råd til. Gør dig et overblik over hvad er absolut minimum af indtægter og hvornår du mod god samvittighed kan investere. Har du f.eks. en betaling til at håndværker, transportør eller rengøring, så tag samtalen med dem og find ud af om du får markedets bedste pris.

Genanvendelighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark