Er der en i din familie der drikker lidt for meget?

//

Når en i din familie drikker lidt for meget?

Har du et familiemedlem, der drikker lidt for meget?

Det kan være et svært problem at håndtere, både på arbejdet og i hjemmet.

Men bare rolig – der er hjælp at hente. I dette blogindlæg vil vi diskutere tegnene på alkoholproblemer i familien, og hvad du kan gøre for at få hjælp. Det første skridt er at være opmærksom på tegn på alkoholproblemer i familien. Her er nogle almindelige tegn på, at nogen måske har et alkoholproblem:

 

– De drikker næsten altid mere, end de havde tænkt sig, eller de kan ikke stoppe med at drikke, når de først er begyndt

 

– De har ofte tømmermænd eller føler sig syge efter at have drukket

 

– De får problemer på grund af drikkeriet eller været i problemer med familie og venner på grund af deres drikkeri

 

– Deres arbejds- eller uddannelsespræstationer er blevet dårligere på grund af deres drikkeri.

Ovenstående er bare nogle af de få tegn på alkoholproblemer du kan kigge efter. de behøver ikke alle sammen at være tydelig, for at Der er tale om alkoholmisbrug eller alkoholafhængighed.

Ifølge nogle eksperter er det blevet meget almindeligt for en stor gruppe af drikkende at de kan kontrollere deres alkoholmisbrug og passe deres arbejde. og alkoholproblemet derfor først bliver tydelig sidst på dagen når de tilbringer tid sammen med familien.

Stol derfor på det du ser og oplever, hvis du mener er det i din familie har et alkoholforbrug der påvirker din trivsel så er der jo et problem.

 

Alkoholproblemer påvirker mange familier. Men der er hjælp at hente.

Hvis du ser nogle af disse tegn hos din elskede, er det vigtigt at tale med vedkommende om det. Du er måske bange for, at han/hun bliver vred eller i forsvarsposition, men det er vigtigt at give udtryk for din bekymring og tilbyde hjælp.

Du kan prøve at foreslå at han/hun taler med en professionel om sit drikkeri. I Danmark har man mulighed for gratis at kontakte alkohol rådgivningslinje hos alkoholbehandlinger.dk på 70205501.

Hvis du kæmper med alkoholproblemer i din familie, er det vigtigt at få hjælp. Tal med dine kære og søg professionel hjælp. Du kan komme på rette vej til helbredelse og få et lykkeligt og sundt liv.

Tak fordi du læste med! Vi håber, at dette blogindlæg har været nyttigt. Du kan finde flere oplysninger om alkoholproblemer i familien på side alkoholbehandlinger.dk

Genanvendelighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark