Ethereum kan hjælpe med få flere folk til at genanvende

//

Når man læser en overskrift som den ovenstående, så kan man virkelig undre sig over, hvordan det er muligt, at Ethereum skulle hjælpe med at få flere folk til at genanvende. Er der tale om clickbait? Faktisk ikke. Vi kommer ind på detaljerne omkring et projekt baseret på Ethereum, og så forklarer vi dig også, hvordan Ethereum virker som blockchain.

Danmark versus mange andre lande

I Danmark har vi et meget velfungerende system, der muliggør genanvendelighed. Dette system hedder pant, og vi deltager alle i det. Når vi køber en flaske af plastik, så betaler vi jo et depositum, som vi får tilbage, når vi afleverer denne flaske igen. Hvis vi vælger ikke at gøre det og smider den ud i skraldespanden, så ender denne flaske alligevel i pantautomaten, hvis du bor i en storby. Der er et økonomisk incitament for at genanvende, og dette er virkelig en succes i Danmark i forhold til plastikflasker med pant.

Tyskland

Tyskland har også pant, og det fungerer også meget godt. Man får lidt mindre penge for at indlevere flasker, men de har også nogle andre tiltag, der sikrer genanvendeligheden. Hvis man har en bestemt type affald, eksempelvis metal, så kan man få penge for at aflevere det på genbrugsstationen. Det kan man dog ikke i Danmark.

Mange andre lande

I mange andre lande ser det dog helt anderledes ud. Der har man ikke samme system, og det ender ofte med at flaskerne ikke bliver genanvendt korrekt eller ligefrem bliver smidt på gaden. Det er ikke kønt at se på, og så er det ikke godt for miljøet. Det er her, at ZeLoop – et blockchain projekt – kommer ind i billedet.

Får folk til at indlevere plastikaffald

Hvad nu hvis man havde et globalt system, hvor man kunne få penge eller andre fordele, hvis man indleverede plastikaffald? Det er lige præcis det, som ZeLoop prøver at bygge, og dette gør de ved hjælp af Ethereum blockchainen. Du får penge i form af tokens eller en belønning i form af badges, medaljer og meget andet. Disse kan du veksle til rigtige penge eller andet.

Hvad er en blockchain?

En blockchain er en decentraliseret database. Denne gør, at man kan dele information med hinanden og være sikker på, at én af parterne ikke har ændret på noget. Ved at gøre det decentraliseret i stedet for centraliseret, så gør man også, at det ikke lige er noget, man kan lukke ned for. Projekter som ZeLoop anvender den infrastruktur, som de forskellige blockchains, herunder Ethereum, stiller til rådighed.

Genanvendelighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark