Genbrug – det grønne valg

//

Genbrug i Danmark.

I Danmark har vi et stort fokus på genbrug, og det er noget vi er rigtig gode til. Det er både godt for miljøet og for vores pengepung, så det er det grønne valg.

Der er mange måder, hvorpå vi kan genbruge ting i hverdagen. Vi kan for eksempel bruge genbrugsplastik til at lave nye produkter, eller vi kan bruge gamle møbler til at lave nye møbler. Det er også muligt at genbruge tøj og tekstiler, og der er mange butikker, der sælger brugt tøj.

Det er ikke kun ting, vi kan genbruge, men også mad. Madspild er et stort problem i Danmark, og det er derfor en god idé at genbruge mad, hvis vi ikke kan spise det alle. Det er for eksempel muligt at lave madpakker af rester fra aftensmaden, eller vi kan fryse rester ned og spise dem en anden gang.

Det er altså rigtig mange ting, vi kan genbruge i hverdagen, og det er både godt for miljøet og for vores pengepung. Så det er det grønne valg.

Hvordan reducerer jeg mit affald?

Det er et spørgsmål, som mange danskere stiller sig selv. Og det er ikke uden grund. I Danmark producerer vi hvert år en enorm mængde affald – omkring 800 kg per person. Det er alt fra madrester til emballage og elektronik. Og det er ikke godt for miljøet.

Men der er heldigvis noget, vi kan gøre. Vi kan genbruge vores affald. Det er både godt for miljøet og for pengepungen.

Når vi genbruger, så reducerer vi vores affald. Og det er godt for miljøet. For hvert ton affald, vi genbruger, så sparer vi miljøet for en masse ressourcer. Det betyder færre råstoffer, der skal udvindes, og færre CO2-udledninger.

Derudover så er det også godt for pengepungen. Genbrug er nemlig billigere end at købe nye ting. Så hvis du er på udkig efter en ny sofa, så kan det være en god idé at tjekke et genbrugscenter først. Du kan ofte finde nogle rigtig gode deals der.

Så hvad venter du på? Gør det grønne valg, og genbrug dit affald.

Hvor meget affald producerer Danmark?

Danmark producerer 42.353 ton affald om DAGEN. Det er over 4200 skraldebilder fyldt med skrald.

Så der er stadig forbedringer, der kan gøres, når det kommer til at reducere mængden af affald. Et af de bedste steder at starte er ved at genbruge og genanvende så meget som muligt.

Genbrug er ikke kun godt for miljøet, det er også godt for pengepungen. Genbrug af materialer og produkter kan nemlig være med til at reducere omkostningerne forbundet med produktion og køb af nye varer.

Hvor kan man købe genbrugstøj?

I Danmark er vi gode til at genbrugetøj. Rigtig mange aflevere deres brugte tøj til genbrugsbutikkerne, som f.eks. Røde kors.

De gennemgår tøjet og sælger det som kan bruges igen. De har normalt tøj til både damer, mænd og børn, så hele familien kan få “nyt” tøj.

Tjek google for dine lokale genbrugsbutikker. Der findes rigtigt mange.

Lavet i samarbejde med https://www.finansielt.dk/

Genanvendelighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark