Guide: Pas godt på din hængekøje – så den får et langt liv

//

Der er intet helt så skønt som at dase timerne væk i en hængekøje på en varm sommerdag. Du hænger den op et sted med skygge, så du kan få fred fra solens nådesløse bagen, lægger dig ned – og lader dig svømme hen til lyden af fuglesang og solens glimt igennem trækronerne. Læsehesten vil nyde at sluge bog efter bog her sommeren over, podcasts er også perfekte til hængekøjen – og hvis du har balancen til det, kan du også prøve at skrive skole- eller arbejdsopgaver her og lade den blive din lille ”produktivitetsboble”. De fleste børn vil også elske hængekøjen, hvor de kan hygge med venner, familie eller alene. 

Sådan en skøn investering fortjener et langt liv – både med dig og som genanvendeligt materiale for andre, hvis du engang bliver færdig med den. Derfor har vi nedenfor samlet nogle råd til, hvordan du vælger en model, du vil bruge længe, og hvordan du tager dig af den. 

Hvilken størrelse hængekøje holder længst? 

Svaret på dette spørgsmål kommer helt an på, hvem der skal bruge den hvordan og hvor samt hvor mange, I er – men generelt bør en hængekøje af god kvalitet holde hele livet, hvis du har valgt den rigtige type og derved ikke overbelaster den. 

Kigger du på https://www.haengekoje.dk/, vil du finde et bredt sortiment af forskellige modeller i alle mulige størrelser, materialer og farver. Er det f.eks. en stor børnefamilie, du skal købe den til, er du nok bedst tjent med at investere i en dobbelthængekøje: en kæmpe model, som to voksne mageligt kan brede sig i, og som børn kan boltre sig med adskillige venner i. Køber du derimod bare en til dig selv, som du måske endda vil have hængende på altanen eller indendørs i stedet for i en have? Så er det klart en væsentligt mindre altanhængekøje, du skal gå efter. 

Det rigtige materiale holder til mere 

Selvom hængekøjer meget gerne burde holde hele livet, kan du godt komme til at vælge et materiale, du ikke vil kunne vedligeholde så godt som andre. Dette gælder især, når det kommer til den klassiske, mexicanske hængekøjes vævede tråde: Ved du allerede, at du er en klodset type, som har det med at hænge fast i ting – eller at du ofte går med skarpe ting som nitter på tøj eller smykker, spænder i håret eller voldsomt fodtøj? Så risikerer du desværre at komme til at rive tråde over i din hængekøje, hvis du køber en mexicansk. I dette tilfælde er du klart bedre tjent med at købe dig en stofhængekøje. I disse køjer er materialet så tætvævet, at det er næsten umuligt at hænge i på samme måde – og du vil have glæde af din hængekøje i mange flere år, helt uden at skulle tilpasse din stil efter dens følsomheder. 

Er uheldet alligevel ude, og står du med en nedslidt hængekøje – eller er du blevet træt af den? Så sørg for enten at give den videre, hvis den egner sig til det, eller skille dig af med den på en måde, som gør det muligt at genanvende materialerne. 

Genanvendelighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark