Helligdage i december

//

December er en måned fuld af helligdage! Fra jul og Hanukkah til Kwanzaa og nytårsaften er der masser af grunde til at fejre. Her får du et overblik over nogle af de mest populære decemberferier:

Julen er måske den mest velkendte decemberferie. Den fejres den 25. december og mindes Jesu Kristi fødsel. Kristne over hele verden fejrer den med gudstjenester, gaveuddeling og festligheder.

Hanukkah er en anden populær decemberferie. Den fejres af jøder verden over og varer otte nætter. Højtiden fejres til minde om genindvielsen af det hellige tempel i Jerusalem efter det makkabæiske oprør. På Hanukkah tænder jøderne stearinlysi en kandelabre, der kaldes en menorah.

Kwanzaa fejres også i december. Kwanzaa blev skabt som et alternativ for afroamerikanere til at fejre deres arv og kultur i juletiden, som mange af dem følte, at det var svært at fokusere på andet end hvide kristne traditioner. Denne syv dage lange helligdag fokuserer på principper som enhed, selvbestemmelse, kollektivt arbejde og ansvarlighed.

Nytårsaften er en anden populær vinterferie. Den fejres rundt om i verden på forskellige tidspunkter afhængigt af tidszonen: normalt i slutningen af december eller begyndelsen af januar. Helligdagen fejrer begyndelsen på et nyt kalenderår og omfatter typisk fester og fyrværkeri for at markere lejligheden!

Selv om det er nemt at se, hvorfor folk elsker disse festlige decemberferier, er der også mange, der nyder at fejre andre kulturelle og religiøse højtider. Det gælder bl.a. Diwali (den hinduistiske lysfest) og Bodhi-dagen (den dag, hvor Buddha opnåede oplysning). Der er så mange grunde til at fejre i december måned – lad os skåle for dem!

Uanset om du er religiøs eller ej, er der masser af grunde til at fejre i december. Fra jul og Hanukkah til Kwanzaa og nytårsaften er det en måned, der er fyldt med festligheder! Så hvis du leder efter noget sjovt at lave på denne tid af året, kan du overveje at tjekke nogle af disse populære decemberhelligdage ud

 

Genanvendelighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark