Historiske bryllupstraditioner og regler.

//

Når man holder bryllup er der utroligt mange traditioner og regler man skal kende til, nogle traditioner hører man ikke meget om mere og andre er nyere og mere moderne.

Fyrværkeri til bryllup

Lad os starte artiklen med en af de nyeste traditioner nemlig bryllups fyrværkeriet. Egentligt er det en gammel tradition, men tidligere var dette kun for de kongelige og meget rige mennesker. Men prisen på fyrværkeri til bryllup er nu så lav at det er overkommeligt for langt de fleste mennesker. Nogle vil have et lille bryllupsfyrværkeri til underholdning andre ønsker det helt store, med en enorm og prangende guldfinale der bare bliver ved og daler langsomt mod jorden.

 

Kast med ris efter det nygifte par.

I følge traditionen skal man kaste med ris efter det nygifte par når de kommer ud af kirken eller rådhuset som et tegn på frugtbarhed. Selvom man gør dette mange steder skal man dog være opmærksomme på om dette er tilladt ved den pågældende kirke eller rådhus. Nogle steder ønsker man ikke ris grundet at de kan sidde fast mellem stenene, andre steder skyldes det at det ikke er godt for fuglene samt at det tiltrækker rotter.

Man kan derfor med fordel gå lidt længere tilbage i historien, hvor man benyttede kort i stedet for ris. Dette er også lagt bedre for fuglene.

 

Brudevalsen skal danses inden midnat.

Brudevalsen er en tradition alle i Danmark kender til, dog er det faktisk en særlig tradition for Danmark.

Traditionen går ud på at brudeparret skal danse brugevals, med gæsterne omkring sig – inden midnat ellers bringer det uheld.

I slutningen af brudevalsen skal brudgommens strømper klippes over, det foregår ved at de mandlige gæster løfter gommen op først. Det skal symbolisere at gommen ikke længere behøver at impornere potentielle partnere med strømper uden huller i. Det er ligeledes en tradition at brudens slør skal klippes og rives i stykker for at symbolisere at hun ikke længere er en pige men nu en kvinde.

Genanvendelighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark