Hitlisten: De bedste julesange gennem tiderne

//

Julen er en tid med glæde, latter og fejring. Det er den mest vidunderlige tid på året – i hvert fald i teorien. Virkeligheden kan dog være helt anderledes, så det er bedst at have noget god musik ved hånden, når det bliver svært. Følgende liste indeholder både danske sange og internationale hits, der helt sikkert vil få dig til at få det bedre med livet i almindelighed!

Danske, julesange

Der er rigtig mange danske julesange, som man synger med på år efter år. Sange, som får juleglæden frem, minder og følelser. Der er også sange, som man kan huske, at man sang i skolen “Det kimer nu til julefest” og “Glade jul, dejlige jul”. Vi må ikke glemme de sange, vi synger når vi går rundt om juletræet: “Højt fra træets grønnetop” og “Nu det jul igen”.

Med tiden er der også kommet flere moderne julesange, som er sange fra julekalendere. Der er “I en stjerneregn af sne” af Mads Langer, “Tinka” af Burgan G og Frida Brygmann, og så er der også Rasmus Seebach, som har lavet “Lille, store verden”.

Internationale julesange

Men vi kan ikke komme udenom, at Danmark er et lille land, men størstedelen af julesangene kommer fra udlandet. Den mest berømte julesang er “Last Christmas” med Wham! En klassikker, vi synger med på hver gang. Og så er der de skønne amerikanske julesange såsom “Baby Its Cold Outside” med Michael Bublé. Men der er også den mere stille sang: “Do They Know Its Christmas” af Band Aid. Skal der sættes gang i festen, så er Mel og Kims “Rockin’ around the Christmas tree”. Den lidt mere stille og følelsesladet “Driving home for Christmas” af Chris Rea er også en rigtig god klassiske. Og skal vi mere udenlands, så er der “Feliz Navidad” af José Feliciano, som er en frisk og glad sang.

Genanvendelighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark