Hvad er en fremtidsfuldmagt?

//

En fremtidsfuldmagt er en fuldmagt, som kan hjælpe dig i fremtiden. Hvis du bliver syg eller ikke selv længere kan tage dig af dine økonomiske eller personlige forhold. Sådan sikrer du dine nærmeste med en fremtidsfuldmagt. Fremtidsfuldmagten er super vigtigt, da den netop også er med til at sikre, hvem der skal være fuldmægtig, f.eks. et familiemedlem. Hvis fremtidsfuldmagten bliver sat i gang, så vil de fuldmægtige, som du har valgt, kunne repræsentere dig samt handle på dine vegne, da du har givet bekræftelse.

Hvorfor en fremtidsfuldmagt?

Man kan oprette en fremtidsfuldmagt skal man være fyldt 18 år. Man skal desuden være i stand til at forstå, hvad en fremtidsfuldmagt er og hvad den kan. Det betyder, at man skal kunne forstå konsekvenserne af at oprette en fuldmagt. Derfor vil det være en god idé at researche inden, man går i gang med dette.

Der er flere grunde til at oprette en fremtidsfuldmagt. Du kan foretage bestemmelser i forhold til økonomiske forhold, hvilket er en af grundene til, mange gøre dette. Man kan også foretage bestemmelser i forhold til personlige forhold. Man bestemmer helt selv, hvad den skal indeholde. Derfor er det også en god idé at snakke med professionelle omkring det eller få råd fra nogle, der kender mere til det. Man bestemmer helt selv, hvem der skal være fuldmægtig, hvilket også er noget man skal tænke grundigt over, inden man går i gang. 

 

Ligesom alle komplekse ting, så er det naturligvis vigtigt at man sætter sig ned og researcher omkring fremtidsfuldmagt, da der kan indeholde mange ting i det, som er relevante for dig eller din nærmeste.

 

Hvem skal du vælge?

Du kan selv vælge, hvem du vil have som fremtidsfuldmægtig. Kravene er blot at personen skal være over 18 år, ikke være under værgemål og må ikke selv have en fremtidsfuldmagt i gang.

Man kan også have en subsidiær fremtidsfuldmægtig, hvis ens primære fremtidsfuldmægtig vælger at trække sig tilbage af flere årsager. Man kan desuden også have flere fremtidsfuldmægtige, som kan handle på dine vegne individuelt eller sammen.

 

Personen man vælger behøves ikke have en bestemt relation til en.

Få råd af en advokat

En fremtidsfuldmagt kan handle omkring økonomiske og personlige forhold. De økonomiske forhold er bl.a. betale regninger, lån og ansøge om offentlige ydelser osv. De personlige forhold handler bl.a. om at søge om offentlig hjælp, klage over afgørelser og aktindsigt i patientjournaler osv. 

Der er mange juridiske forhold, man skal kunne forholde sig til og derfor kan man få råd og snakke med en advokat. Der skal nemlig snakkes omkring, hvad fremtidsfuldmagten får indsigt i og din egen konkrete situation. 

 

Inden man tager til advokaten kan man bl.a. skrive ned, hvilke spørgsmål, man har, så man kan hjælpes i gang hurtigst muligt fx kan spørgsmålene omhandle om du skal have flere fuldmægtige eller én og meget mere. Det er nemlig altid godt at være forberedt, så man ikke spilder sin egen tid og får styr på alt det, man har brug for hjælp til.