Hvor grønt er dit hus?

//

Hvordan går det med det grønne i dit hus? Er genanvendelsen på plads? Hvad med vandbesparelse? Er du blevet grøn helt ned til opvarmning?

Hvis ikke, er det på tide at give dit hjem en miljømæssig opdatering. Den nemmeste måde for de fleste mennesker er at installere en varmepumpe. Hot diggity dog! Du har lige gjort dig selv til officielt medlem af det æresgrønne hold.

Varmepumper er fantastiske, fordi de kan gøre så meget med én lille enhed. En luft til luft varmepumpe pris inkl montering er ikke særligt høj og den kræver ikke andet vedligehold end luft til luft varmepumpe service en enkelt gang om året. Lad os først gennemgå, hvordan normale olie- og gasfyr fungerer; derefter forklarer vi, hvad der gør varmepumper anderledes.

Mange bruger gas eller olie til at opvarme deres hjem i vintermånederne (der er måske andre typer derude, men de er ikke taget med her). Ovnen varmer vandet, der så bliver sendt ud i radiatorerne. Inde i ovnen brænder en flamme 24 timer i døgnet for at holde dit hjem varmt. Forbrændingen forurener, der går lang tid, før hjemmet bliver varmet op, og det er uendeligt irriterende at komme hjem fra ferie til et fyr, der er gået ud.

Lad os nu se på, hvordan en varmepumpe fungerer

I stedet for gas eller olie bruger den elektricitet til at producere varme (meget lig et klimaanlæg). Men i stedet for at blæse kold luft ud, suger den varme op fra luften udenfor og bringer den indenfor (det svarer til det, der sker, når du åbner din fryser og mærker et koldt luftstød komme ud til dig … det er fordi spolerne på bagsiden suger varme op inde fra fryseren).

Det betyder, at varmepumpen aldrig løber tør for energi, luften bliver lynhurtigt blæst rundt i rummet, og den forurener ikke mere end den strøm, den bruger.

Genanvendelighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark