Hvordan digitalisering kan hjælpe miljøet

//

Har du nogensinde tænkt over, hvordan du kan spare penge og hjælpe miljøet samtidig? Vil du også gerne være bedre til at hjælpe vores allesammens elskede planet? Her er tre hurtige råd til, hvordan du kan gøre din virksomhed grønnere og mere bæredygtig. Det kan potentielt spare dig for en masse penge. Og så er det nemmere, end du tror.

Mindsker forbruget af naturens ressourcer

Hvis der er én ting, du kan glæde dig ved at digitalisere din virksomhed – eller endda din husstand – er det alt det papir, du sparer. 

Nogle foretrækker at have alt på print, men det bliver stadigt mere sikkert at opbevare dine dokumenter og regnskaber online. Hos https://retio.dk/ kan de hjælpe dig med netop dette. Denne digitale bogholderiservice holder styr på dine regnskaber for dig, så du slipper for alt besværet. Samtidig hjælper du planeten ved ikke at forbruge store mængder papirer. Dette betyder, at færre træer skal lide en grusom skæbne. De kan i stedet vokse sig store og frodige og dermed rense luften.

Der er brug for færre store kontorbygninger

Der bliver ikke længere brug for tunge printere, der sluger en masse strøm. Men du kan gøre mere end det ved at lade dine ansatte arbejde hjemmefra. Vi var mange, der fandt ud af, at det sagtens kunne lade sig gøre, da landet lukkede ned i 2020-2021, og mange virksomheder har beholdt det sådan.

Ikke nok med at virksomheden sparer penge på diverse sodavands- og kaffeautomater, der spares også på frokosten. Et kontor er heller ikke meget værd, når ingen ansatte bruger det. Der bliver derfor hverken brug for energislugende computere og andet tilbehør til kontorerne, og lyset tændes kun, når rengøringspersonalet forgæves kommer trillende med deres vogn.

Når alt kommer til alt, behøver du slet ikke bygningen, eller i hvert fald ikke en der er så stor, hvis du stadig synes, at det er rart at have et sted at holde møder og til andet brug.

Flyrejser og andet transport spares væk

Til sidst sparer du alle forretningsrejserne, da alt kan klares online. Økonomisk gavner det både virksomheden, dig selv og dine kollegaer. Og som om det ikke var nok, har du råd til at spare op eller bruge pengene på noget lækkert, da I også sparer alt transporten til og fra arbejde.

Der skal ikke meget til at gøre en forskel for din virksomhed og for planetens sundhed, og der er sikkert stadig mange andre fordele ved at gå digitalt.

Genanvendelighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark