Hvordan træner du med en Airbike?

//

For det første er det nyttigt at bemærke, at træning på en Airbike IKKE altid behøver at være brutal, og faktisk ville det være meget mere fordelagtigt gradvist at øge volumen og intensiteten over flere uger (på samme måde som du ville gøre med løb/vægtstangstræning osv.). For den største træningseffekt bør det bruges som en del af en nøje gennemtænkt session, som vi i denne artikel vil gå i dybden med.  

Aerobic træning 

Lang varighed, lav intensitet og en hel masse ilt. Din krops aerobe kapacitet danner grundlaget for din kondition og påvirker direkte alle andre energisystemer, da det forbedrer din evne til at optage og udnytte ilt. Fokus i disse sessioner bør være på afslappet vejrtrækning og kontrol af din puls … det hjælper også at have en god træningsplayliste … de kan være lange sessioner. 

Anaerob Alactic 

Meget kort varighed, meget hurtig og stort set ingen ilt (altså det modsatte af aerobic træning). Vores Anaerobic alactic system er vores mest kraftfulde og hurtigste system og kræver ingen ilt, men holder kun i omkring 10-15s. Forbedring af dette system vil give dig mulighed for hurtigt at rekruttere og bruge hastighed og kraft til korte udbrud og er afgørende i alle sportsgrene. Fokus her bør være på høj intensitet og lange hvilepauser (passive eller aktive) for at give mulighed for korrekt restitution. 

Anaerob Lactic 

Tænk moderat varighed (sandsynligvis længere end du vil have det til), høj intensitet og en hel masse mælkesyre og i tilfælde af Airbike; meget tunge arme og ben. Træning af dette system kan drastisk forbedre din evne til at tolerere højere intensiteter i længere perioder, og det er det, vi almindeligvis forbinder træning på Airbike med. Fokuser i disse sessioner på at arbejde med høje procenter af dit maksimum (men ikke helt) i længere perioder, mens du ignorerer det faktum, at dine lemmer falder af. Vi har alle hørt citatet “lær at være komfortabel med det ubehagelige”…et meget passende statement til denne type træning. 

Hvor køber du den perfekte Airbike til din træning?  

Crossfitness.dk er Danmarks største webshop indenfor træningsudstyr til crossfit. På webshoppen finder du et stort udvalg af professionelt crossfitudstyr inden for alle kategorier i en meget høj kvalitet. Crossfitness.dk forhandler en Airbike, som er blandt markedets bedste og til en pris, hvor alle kan være med.  

 

Genanvendelighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark