Køb brugt og støt miljøet

//

At købe brugt er en god måde at spare på sit forbrug og samtidig støtte miljøet. Med den klimakrise, vi står overfor, er det vigtigt at tænke på klimaet og miljøet. En stor synder er vores industrielle samfund, hvor vi forbruger som aldrig før – helt unødvendigt.

Herunder kan du få gode råd til, hvordan du køber brugt – så sparer du både penge og støtter miljøet samtidig med.

Køb via markedspladser på sociale medier

På sociale medier er de steder, hvor der er flest, der har mulighed for at mødes. Derfor er det også smart, at der er mulighed for at kigge rundt på en markedsplads. Her har du mulighed for at søge efter ting, du mangler, eller bare klikke rundt og lade dig inspirere. Det smarte er, at du i mange tilfælde kan spare penge, og når du sorterer efter pris, kan du endda få vist det billigste først.

Køb på online handelssider

Der findes også en række forskellige handelssider, der er værd at tjekke ud, når du skal købe brugt. Her kan du få alt fra møbler til elektronik og tøj. Der er ingen grænser for, hvad du kan få, og derfor er det bare med at søge helt åbent. Måske din næste sofa venter lige rundt om hjørnet til næsten ingen penge?

Gå i genbrugsbutikker

Genbrugsbutikker er også et stort hit blandt mange, og det er lidt de fysiske svar på online handelssiderne. Her er der alverdens ting og sager, og du kan gå rundt i dit eget stille tempo og lade dig inspirere. Der bliver hele tiden afleveret nye ting, så det kan sagtens betale sig at tage forbi dine lokale genbrugsbutikker jævnligt for at holde øje med det skiftende udvalg. Især tøj er populært disse steder, så hvis du skal forny graderoben, er dette et oplagt sted at starte – hvor du endda har mulighed for at prøve tøjet i prøverum.

Anvend fund i naturen til fine ting

Du kan også finde forskellige ting i naturen, du kan anvende til din egen fordel, og derved undgå at købe helt nyt. På https://www.ravsmykker.dk/ kan du klikke ind og se fine og flotte smykker med rav, som du også kan få lavet, hvis du skulle være heldig at finde dit eget stykke rav. Det er en meget yndig og fin måde at genbruge naturen på, og så længe du ikke tager noget, der kommer til at mangle, kan du bære det med god samvittighed. Og rav vidner om, at vi skal passe på naturen i dens rå og naturlige form.

Byt til nyt

Ja, der findes endda også muligheden for at bytte til nyt. Der er mange derude, der ønsker at forny garderoben, ligesom du selv gør. Dem kan du møde online, og så kan I ellers finde ud af at bytte tøj. Det kan være, at I hver især ligger inde med lige netop det, I har brug for. Det er en smart og omkostningsfri måde at få nyt ind i livet, uden at man køber nyt og støtter de store industrier.

Genanvendelighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark