Nike og Michael Jordan

//

Nike, Inc. er et amerikansk multinationalt selskab, der beskæftiger sig med design, udvikling, fremstilling og verdensomspændende markedsføring af sko, tøj og udstyr. Dets hovedkvarter er placeret i nærheden af ​​Beaverton, Oregon, i hovedstadsområdet Portland. I dag beskæftiger Nike mere end 64.000 mennesker på verdensplan. Virksomheden har et stærkt forhold til basketballstjernen Michael Jordan. Læs videre for at lære mere om Nikes historie. Oprindeligt opkaldt efter en high school basketballtræner ved navn Phil Knight, er Nike i dag en fast bestanddel af basketballkulturen. Læs mere på floraessentia.com

Riddersko
Phil Knight er manden, der er ansvarlig for Nikes design og succes. Som løber selv kombinerede Knight sin kærlighed til sporten med sit forretningssans for at skabe en virksomhed, der ville ændre verden. Virksomheden blev oprindeligt oprettet i Japan og blev fremstillet i udlandet. Under de økonomiske kampe i hans tidligere firma, Blue Ribbon, slog Knight sig sammen med en japansk forretningsmand ved navn Nissho for at skabe Nike. Denne satsning bragte verden de sneakers, som vi kender i dag.

Nikes første annoncekampagne
Nikes første reklamekampagne var en stor succes og varede i mere end et år. Det indeholdt en karismatisk atlet, Walt Stack, og sloganet “Just Do It.” Kampagnen var så vellykket, at virksomheden til sidst filmede snesevis af andre reklamekampagner med atleter som Kobe Bryant, Michael Jordan og Roger Federer. Mens virksomheden har fortsat med at køre succesfulde annoncekampagner den dag i dag, er de blevet mere mainstream i de senere år.

Nikes produktion i Kina
Efter flere års benægtelse af, at virksomhedens fabrikker i Kina er overrendt med migrantarbejdere, har Nike nu erkendt, at dets produktionsfaciliteter stadig er i fare for at blive lukket ned af et Covid-19-udbrud. Udbruddet har påvirket næsten alle Nikes fodtøjsfabrikker og har fået virksomheden til at revidere sin vækstvejledning for regnskabsåret 2020 til 2022. Tidligere havde Nike forudset vækst i de lave teenagere. Nyheden fik Nike-aktierne til at vælte i handel efter åbningstid, faldt 4 % og faldet til deres laveste niveau siden august.

Nikes forhold til Michael Jordan
Nike har et langt og lukrativt forhold til Michael Jordan, uden tvivl den bedste basketballspiller nogensinde. Efter at have vundet seks NBA-mesterskaber i halvfemserne med Chicago Bulls, er Jordan en levende legende og en succesrig brandgodkender. Han har en lukrativ kontrakt med Nike, hvilket gør ham til en af ​​de dyreste tidligere atleter i verden. Forholdet mellem Nike og Jordan slutter dog ikke der. I løbet af de næste mange år planlægger virksomheden at udvide sit forhold til Jordan, og Jordan kan meget vel have en lukrativ godkendelsesaftale med sportsfirmaet.

Nikes indflydelse på modetrends
Det er svært at ignorere Nikes indflydelse på modetrends. Dens nye ‘Nike Made’-serie hylder byens ikoniske streetwear-kultur. Nike afslørede også et samarbejde med Comme des Garcons, der resulterede i en rekonceptualisering af deres Dunk Hi sneaker. Sneakerens klare panel giver brugeren mulighed for at udtrykke sig gennem deres sokker. Nike fejrede også udgivelsen af ​​det nye design af Dunk Hi på Bergdorf Goodman, en af ​​modehovedstæderne i New York.

Genanvendelighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark