Padel tennis i fantastiske omgivelser

//

Nu, hvor foråret er her, har du chancen for at spille padel samtidig med at du får frisk luft og er udenfor.

Bor du på Esbjerg-egnen og er du træt af at spille padel indendøre, så sæt kursen mod golfklubben Breinholtgård, som udover golfbanen nu også tilbyder 2 udendørs padelbaner.

Padel indtager i disse år Danmark så eftertrykkeligt, at man næsten ikke kan åbne en netavis uden en artikel om at nu åbner der et padel center eller udendørs baner i den ene eller den anden by i landet, og Esbjerg-egnen har bestemt heller ikke været nogen undtagelse. Her findes – hvis vi tæller banen på Fanø med ikke færre end 6 baner. Der er 3 steder at spille i selve Esbjerg og 2 i Hjerting lidt nord for Esbjerg.

I Hjerting finder man baner i den lokale Hjerting IF og på Breinholtgård, som nok mest er kendt for sin vidunderlige golfbane, men som nu også tilbyder padel.

Hvorfor padel?

Mange kalder padel for padel tennis. Det er fordi det minder en hel del om tennis. For eksempel er pointgivningen den samme i både tennis og padel. Derudover ligner boldene hinanden utrolig meget. Forskellen på en tennisbold og en padelbold er trykket i boldene. Trykket i en padelbold er ca. 10% lavere end i en tennisbold.

Selve spillet har tendens til at vare længere end i tennis, og det er der mange grunde til. En af grundene er bolden, en anden er, at der rundt om banen er høje bander, som er en vigtig del af spillet, en tredje er battet man slår til bolden med. Et padel bat minder i mistænkelig høj grad om en tennis ketcher i udformning, men har ingen strenge. Faktisk virker det i netop denne henseende lidt mere som et bordtennisbat, og derfor kalder vi det i Danmark for et bat.

Mange mener også at padel minder om squash, hvilket skyldes banderne.

Så regnestykket er vel cirka sådan her: 80% tennis, 18% squash og 2% bordtennis.

Genanvendelighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark