Psyken i dag

//

Der er sket meget de sidste år inden for psyken. Vi har set uendeligt gamle mysterier løst med psykologien. Når man ikke har kunne finde problemet ved et pludselig raseri i historie bøgerne har man kunne pege i psykens retning. Det har man kunne, fordi man ved at intet aldrig er fuldstændigt tilfældigt. Man ved derimod at menneskers handling ofte er begrundet med tonsvis af tanker, hvilke kan forekomme i forskellige lag.

Hvem er der tale om?

Når vi taler om historien inden for psykologi er der en del at finde. Dog var diagnoser ofte begrundet med opførelse. Hvilket vi også ser i dag. Dog undersøger man mange flere ting end bare opførelse. Man kigger blandt andet også på den sociale arv der ligger bag den undersøgte person. Tit vil man finde at forstyrrelser løber i blodet. F.eks. ser man ofte nedarv af ADHD, hvilket giver rigtig god mening. At det er nogle gener der påvirker os.

Diagnose samfund

Mange har dog talt om, at alt for mange, i dag, diagnoseres med forskellige forstyrrelser. Det er simpelthen for let at blive diagnoseret med ADHD eller lign. sygdomme. Måske er forældrene blevet for pylret eller lægerne for hurtige til at vedtage en diagnose hos unge mennesker der ikke føler de lige passer ind. Det er ikke til at sige, men man ved at der er kommet flere mentale sygdomme ved dags dato. Tilmed er der flere der har dem. Derfor er der også mange der sendes til en psykolog for at få rodet bod på det mentale helbred. Det er nødvendigvis ikke en dårlig ting, da der er mange der kan have godt af, at få snakket med en professionel om mentalt helbred. Det er nemlig sjældent en dum idé, at lære mere om sig selv. Det hjælper selvfølgelig også at snakke med venner og familie, dog er en erhvervskyndig neutral.

Genanvendelighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark