Sådan finder du din kreative inspiration

//

1) Tag en pause fra din daglige rutine. Nogle gange er den bedste måde at finde ny inspiration på at ændre dine omgivelser og gøre noget anderledes. Træd ud af din komfortzone og prøv nye ting – du ved aldrig, hvad der kan udløse en ny idé.

 

2) Bladr i nogle kunst- eller designbøger. At se på andres arbejde kan ofte give dig nye idéer til dine egne projekter. Vil du købe kunst online, så kig gerne på rabatkoder først.

 

3) Tjek nogle kreative fællesskaber på nettet ud. Der findes tonsvis af gode websteder og fora, hvor kreative deler deres arbejde og udveksler idéer. Hvis du bruger lidt tid på at gennemse disse, kan du sætte gang i din egen kreativitet.

 

4) Hav en notesbog med dig hele tiden. Når du får en pludselig indskydelse, så noter den i din notesbog, så du ikke glemmer det. Det er også et godt sted at brainstorme nye idéer.

 

5) Gå en tur. Nogle gange er den bedste måde at få renset hovedet og få lidt frisk luft på at gå en tur. Det kan hjælpe dig med at slappe af og give dig tid til at tænke på nye idéer.

 

6) Tal med andre kreative. At samarbejde med eller blot tale med andre kreative kan give dig et godt indblik i deres proces og hjælpe dig med at sætte gang i din egen kreativitet.

 

7) Doodle. Nogle gange er den hurtigste måde at bryde ud af en kreativ rutine på simpelthen at begynde at doodle. Tegn et billede, skriv en liste med tilfældige idéer ned, eller få bare hænderne i bevægelse – det er lige meget hvad du skaber, bare få din kreative saft til at flyde.

 

8) Tag et kursus. Hvis du føler dig fastlåst, kan det nogle gange hjælpe at tage et kursus eller deltage i en workshop. Det kan give dig nye færdigheder og hjælpe din kreativitet i gang.

 

9) Mediter. Meditation kan hjælpe med at gøre dit sind klart og give dig mulighed for at fokusere på det nuværende øjeblik. Når du ikke bekymrer dig om fortiden eller fremtiden, kan du måske finde det lettere at komme på nye idéer.

 

10) Giv dig selv lidt tid. Kreativitet opstår ikke altid på opfordring – nogle gange skal du give dig selv lidt tid til at lade nye idéer percolere. Lad være med at tvinge det, og giv dig selv lidt tid til at slappe af – inspirationen vil komme.

 

Sund mad kan også gøre dig mere kreativ. Prøv en HelloFresh rabatkode nu.

Genanvendelighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark