Sikr dit liv med lovpligtig nedgravning af kabler af en elektriker

//

Er du husejer, sommerhusejer, andelsboligejer eller rækkehusejer? Så ved du sikkert alt om, hvor dyrt det kan blive i længden, når du lader håndværkere udføre diverse små og store opgaver indenfor og udenfor i relation til dit hus. Derfor kan det i langt de fleste tilfælde godt betale sig at du laver en masse kreative og funktionelle “gør det selv” løsninger, når du skal have udviklet, repareret eller installeret noget i eller udenfor huset. Det er dog ikke alle ting, du må udføre selv. Det er ikke kun noget administrativt eller salgsstrategisk, der her gør sig gældende som forklaring, men simpelthen, at hvis du udfører det selv, kan du udsætte dig selv eller dine omgivelser for decideret livsfare. Hvad taler vi så om her? Jo, vi taler om elektricitet og nedgravning af kabler udendørs. 

Lad en autoriseret elektriker så for nedgravningen af kablerne 

Skal du have installeret en ny lampe udendørs i carporten eller en ny stikkontakt til elbilens oplader, ja, så gælder der faktisk lovgivning på området, som du skal overholde for at sikre sig, at du ikke udsætter dig selv for unødig livsfare. Du må nemlig ikke nedgrave elkabler selv, fordi du kan komme til at ramme noget andet nedgravet, for eksempel en stærkstrømsledning, der så kan kortslutte og give alvorligt og livsfarligt stød. Derfor er det godt at vide som husejer, at det ikke bare er et salgstrick fra elektrikerens side, når de skriver på deres kampagner og hjemmeside, at det kun er en autoriseret elektriker, der må udføre opgaven – det er faktisk det, lovgivningen foreskriver. 

Hvad må du gøre selv? 

Når du nu er i dit gør det selv humør og også gerne vil nedbringe udgifterne, kan du stadig godt købe elkablerne selv. Du må også gerne grave en rende til dem, selvom det her tilrådes, at du rådfører dig med elektrikeren først. Det er her muligt at få god og kvalificeret rådgivning til dette, så du gør det helt rigtige og lovgivningsmæssigt forsvarlige. Hvis du senere står og skal sælge huset, kan du dermed oveni være sikker på, at alle elinstallationer er udført korrekt, så ingen nye boligejere får stød eller bliver skadet af installationerne. Dette er dermed en rigtig god investering for alle parter. 

Få lys over land 

Har du og familien et dejligt udeområde, som I gerne vil have ekstra belysning til? Så er det rart med noget ekstra lys i form af hyggelige lamper eller lys monteret på væggen eller langs fliserne. Det kan gavne jer, når I kommer hjem fra arbejdet efter mørkets frembrud eller når I gerne vil sidde ude i haven en varm sommerdag og nyde udendørslivet med børnene ved aftensmadsbordet og grillen. Hyr en elektriker til belysningen og få det rigtigt hyggeligt og sikkert forsvarligt. 

Genanvendelighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark