Skal du vælge et nyt eller et brugt ur?

//

Et armbåndsur er en essentiel del af manges garderobe – og det er et accessorie, som findes i mange prisklasser. Det er netop af denne grund, at mange vælger at investere i et brugt ur frem for et nyt et af slagsen. Vi har taget et kig på fordele og ulemper ved både nye og brugte ure, så du kan finde frem til, hvad der giver mest mening for dig.

Nye ure

Med et helt nyt ur direkte fra forhandleren er du den første ejer af uret. Der er altså ikke andre, der har gået med uret før dig, og du skal ikke leve med eventuelle brugsspor, som normalt følger med et brugt ur. Du kan også være helt sikker på, at uret er i orden, og der følger jo også en garanti med, så du er dækket, hvis der skulle opstå problemer. Sidst men ikke mindst er risikoen for at du bliver snydt også minimal, når du køber et helt nyt ur hos en forhandler.

Der er dog også nogle ulemper ved et nyt ur – og den største af dem er naturligvis prisen. Det koster altid mere at købe nyt end brugt. Derudover holder et nyt ur heller ikke så godt prisen. Du må derfor regne med et stort tab, når du en dag vælger at sætte uret til salg. Det er nemlig kun ganske få mærker, der kan holde prisen.

Brugte ure

Når du køber et brugt ur, får du mere for dine penge. Brugte ure handles nemlig til 10-70 % af nyprisen. Du kan derfor spare mange penge ved at købe brugt – og du kan ofte også få råd til et bedre ur, når du køber brugt i stedet for nyt. Derudover kan du også forvente et større udvalg på brugtmarkedet. Her kan du nemlig finde næsten alle modeller fra alle årgange, hvorimod du i butikkerne kun finder de nyeste kollektioner. Du har derfor normalt større held ved at finde lige netop det ur, du gerne vil have, og hvis uret ikke er alt for gammelt, kan du også være heldig, at der stadig er leveringsgaranti på de originale reservedele.

Du skal dog være mere opmærksom, når du køber et brugt ur. Som nybegynder er det nemlig umuligt at se forskel på den ægte vare og en god kopi, og du kan derfor hurtigt komme til at betale overpris for et uægte ur. Vi anbefaler derfor, at du holder dig fra DBA og Den Gule Avis, når du leder efter et nyt brugt ur og i stedet søger hen mod en velrenommeret forhandler, der er specialiseret i handel med brugte ure. Det er lidt dyrere end i den private handel, men det giver dig større sikkerhed – og så får du også 2 års reklamationsret med i købet. Vi anbefaler TimeToWatch i Aarhus, som har et stort udvalg af brugte luksusure til gode priser.

Genanvendelighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark