Skattejagt for børn

//

En skattejagt er en sjov aktivitet for både børn og voksne. Det er en spændende måde at udforske naturen på, og så er det hele tiden spændende at vide, hvad du finder næste gang. Du behøver ikke meget mere end nogle slik eller andre godbidder, som kan gemmes i hele området, for at lave en hyggelig, sjov og spændende skattejagt. En skattejagt er en fantastisk måde at holde børn underholdt og engageret på. Skattejagter kan laves mange forskellige steder, f.eks. i haven, i skoven eller andre steder. Jægerne leder normalt efter skjulte skatte, som kan være slik eller andre godbidder. Der er mange måder at lave din egen skattejagt derhjemme på, som vil hjælpe dig med at skabe en sjov dag sammen med dit barn.

En skattejagt skaber spænding for børn

Skattejagt for børn kan skabe spænding for børn, og det er en sjov måde at tilbringe tid med dem på. Du kan lave din egen skattejagt derhjemme, eller du kan lave en for børn i skolen, hvis dit barn fx skal holde fødselsdag.

Sådan kan du forberede dig godt

Du bør forberede listen over steder, hvor skattene skal gemmes, i god tid i forvejen. Skriv også alle de ledetråde, der skal læses, eller fx i form af billeder med hints, når børnene skal ud og finde de skjulte skatte. Du kan også skrive forskellige ledetråde ved hjælp af tal, der er skrevet ud fra deres rækkefølge. Det giver mening kun at skrive korte beskrivelser i stedet for sætninger, da børnene ellers hurtigt vil kede sig og finde en anden leg mere interessant end at lede efter slik og lækkerier.

Mange tror, at en skattejagt kun er for mindre drenge og piger, men det kan faktisk være sjovt for mange børn i alle aldre. Denne aktivitet er god, fordi du ikke behøver at bruge mange penge eller tid på at forberede noget særligt – du skal bare bruge det, du allerede har i dit hjem. Hvis du vil have mere sjov med denne leg, kan du tegne nogle kort, der viser forskellige steder, som er relateret til gemmestederne. Kortet kan være i form af et skattekort, for en skattejagt er naturligvis ikke noget uden et rigtigt skattekort. Der kan være forskellige krydser på kortet, der angiver, hvor der er gemt de skjulte skatte. Ved slutningen af skattekortet, kan der være det helt store kryds, der angiver, at børnene altså nu er nået til vejs ende og derfor nu skal finde den helt store skat.

Genanvendelighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark